Ataman pred Zvezdu: "Na terenu može agresivno, na tribinama ne"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.10.2016.
21:47
Izvor: Sportske.net

Dobar deo konferencije za medije na kojoj je trener Galatasaraja Ergin Ataman govorio o predstojećem susretu sa Crvenom zvezdom mts protekao je u apelima turskog stručnjaka da navijači povedu računa o ponašanju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Galatasaraj je zbog incidenata na utakmici sa moskovskim CSKA kažnjen, a trener istanbulskih "Lavova" tvrdi će čak i najmanji ispad u susretu sa Crvenom zvezdom mts skupo koštati klub.

"Evroliga nam je poslala vrlo jasnu poruku. Progledali su nam kroz prste ali su nas upozorili. Jasno je da neće tolerisati bilo kakav ispad i da će jedan predmet koji doleti sa tribina rezultirati kaznom" rekao je Ataman.

Košarkaši Crvene zvezde mts u petak igraju protiv Galatasaraja u okviru 2. kola Evrolige a utakmica će nositi epitet visokog rizika zbog svega što se u prošlosti dešavalo.

"Utakmica sa Crvenom zvezdom je specifična, strasti su uzburkane ali naši navijači moraju da vode računa o tome da ne načine štetu voljenom klubu. Mi na terenu možemo da budemo agresivni, da se raspravljamo sa sudijama, dobijemo tehničku grešku, da dozvolimo sebi isključenje, ali navijači na sve to mogu da reaguju samo verbalno jer ćemo u suprotnom narednu utakmicu igrati pred praznim tribinama" poručio je Ataman.

Podsećamo da je pre nepune dve godine ispred dvorane "Abdi Ipekči" ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković nakon čega je praktično buknuo rat između "Delija" i navijača Galatasaraja.

Košarkaški klub Crvena zvezda mts apelovao je na svoje navijače da ne putuju u Istanbul, a sa Galatasarajem je postignut dogovor da pristalicama gostujućeg tima ne bude dozvoljen ulaz na mečevima koji će biti odigrani u dvorani "Abdi Ipekči" i "KombankAreni".

Utakmica Galatasaraj - Crvena zvezda mts na programu je u petak od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke