Ataman: ''Poštujem Srbe, želim da se što pre pronađe ubica!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.11.2014.
17:57
Izvor: Sportske.net

Iako je trener Galatasaraja Ergin Ataman izazvao burne reakcije u Srbiji svojom neprimerenom izjavom, kada je one tragične večeri Zvezdine navijače nazvao ''teroristima'', on ovih dana na sve načine pokušava da smanji tenzije.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Podsetimo, Ergin Ataman je juče uputio otvoreno pismo, u kome se izvinio srpskom narodu zbog prethodnih izjava na konferenciji za novinare, posle meča sa Crvenom zvezdom u Istanbulu.

Takođe, sinoć je pokušavao da umiri razularenu masu navijača svog kluba, koja nije žećela da ispoštuje minut ćutanja ubijenom Marku Ivkoviću, a njegov najnoviji pokušaj da se stvari koliko-toliko dovedu pod kontrolu, jeste i intervju nacionalnoj televiziji Turske, u kome je, između ostalog, naglasio i kako su ''Srbi i Turci dva prijateljska naroda''.

''Mnogi smatraju da sam ispao krivac, jer sam za ubijenog momka rekao da je terorista. Ali, ja nemam nikakav problem sa Srbima! Pa, vidite i sami da imam Srbe u timu, Micova i Ercega, sa Zoranom sarađujem četiri godine i takođe imam mnogo prijatelja iz Srbije...

Na društvenim mrežama postoji kampanja protiv mene, gde me linčuju i sve to me veoma boli. Pre meča nisam nikoga provocirao, to odgovorno tvrdim.

Kada smo bili u Beogradu posle utakmice pričao sam koliko su navijači napravili lepu atmosferu. Išli smo u Srbiju mnogo puta pre toga, prošle godine smo igrali protiv Partizana i nikada nije bilo problema.

Srbi i Turci su dva prijateljska naroda, setite se samo da je reprezentacija išla na pripreni turnir u Srbiju. Pozivam sve da se strasti smire, jer su odnosi između dve zemlje do sad bili dobri. Želim i da se slučaj što pre rasvetli i uhvati ubica nastradalog navijača'', izjavio je Ataman.

A da je iskren u ovome što sada govori, on će pokušati da dokaže i organizacijom zajedničke konferencije za novinare sa Dušanom Ivkovićem i Željkom Obradovićem, naravno ako oni tu ideju prihvate.

''Mislim da ćemo uspeti da napravimo takvu organizaciju. Obradović i Ivković su najbolji evropski treneri, a takođe osećam i veliko poštovanje prema srpskim igračima u našem klubu'', poručio je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke