Ataman: "Pokazali smo da smo pre svega sportisti"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.01.2015.
23:12
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman poručio je da je bilo jako teško ostvariti pobedu u Beogradu ali je u prvi plan stavio činjenicu da su njegovi igrači pokazali da su pre svega sportisti.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nakon trijumfa koji su košarkaši Galatasaraja ostvarili u Beogradu u okviru 3. kola TOP 16 faze Evrolige trener Ergin Ataman još jednom je izrazio saučešće porodici Marka Ivkovića i srpskom narodu i zahvalio organizatoru utakmice što je sve proteklo u najboljem redu.

"Dozvolite mi da izjavim saučešće srpskom narodu zbog nemilog događaja koji se dogodio u Istanbulu" počeo je svoje obraćanje Ataman a potom dodao,

"Nama je danas više od pobede bilo važno da budemo onakvi kakvi smo uvek bili - sportisti. Želeo bih da se zahvalim srpskoj policiji, Crvenoj zvezdi Telekom i Evroligi na besprekornoj organizaciji utakmice" istakao je Ataman.

Trener Galatasaraja zahvalio se turskom ambasadoru na onome što je uradio da bi on doputovao u Beograd a potom je prešao na ocenu onoga što se dešavalo na terenu.

"Ovo nam je bila najbolja utakmica u sezoni. Uspeli smo da zaustavimo Bobana Marjanovića i Luku Mitrovića. Bili smo agresivni u napadu i išli na sigurno. Bilo nam je veoma teško, atmosfera je bila onakva kakvu bismo i poželeli, ali je bilo teško zbog svega što se desilo", rekao je Ataman.

Galatasaraj je kao gost u Beogradu pobedio Zvezdu sa 74:65, u trećem kolu Grupe "E" TOP 16 faze Evrolige.

Utakmica je odigrana pod velikim obezbeđenjem zbog napete atmosfere između dva kluba posle ubistva navijača Zvezde uoči utakmice u Istanbulu 21. novembra. Ataman je tada navijače beogradskog kluba nazvao "teroristima", a nakon toga se u više navrata izvinio.

"Čim smo sleteli videli smo da je jako obezbeđenje, a u hali je bila predivna atmosfera. Publika je bila besprekorna, zaista sam oduševljen. Verujem da će i turska policija biti ovako odgovorna kada Zvezda bude gostovala u Istanbulu", rekao je Ataman.

Trener turskog tima je ponovio da mu je žao što je posle utakmice dve ekipe u Istanbulu navijače Zvezde nazvao teroristima.

"Savest mi nije bila čista, jer nisam znao šta se dešavalo ispred hale u Istanbulu. Bio sam zanesen emocijama. Kada sam saznao šta se desilo najiskrenije mi je bilo žao, odmah sam se izvinio. Ni ja, ni igrači, ni klub nisu bili povezani sa tim nemilim događajem", kazao je on.

Ataman je rekao da je osećao veliki psihološki pritisak pred dolazak u Beograd, ali da se uverio "koliko je ovaj narod korektan".

Galatasaraj će u narednom kolu dočekati Albu, dok će Zvezda gostovati Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke