Ataman hvali Srbe, kudi FIBA

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.09.2015.
18:21
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman pohvalio je igru našeg nacionalnog tima i konstatovao da Srbija ima kvalitetan sastav, ali je deo krivice za današnji poraz "svalio" na FIBA.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Nakon drugog poraza koji je reprezentacija Turske zabeležila u okviru grupne faze Eurobasketa selektor Ergin Ataman udelio je komplimente na račun srpskog tima ali je deo krivice za poraz pronašao u lošem rasporedu koji je sačinila FIBA.

"Potrošili smo mnogo energije... Hoću da pomenem i raspored FIBA, jer smo juče završili u 20 časova, vratili se u hotel posle velike utakmice i onda ujutro posle doručka dolazimo ovde da igramo utakmicu za prvo mesto u grupi" objasnio je Ataman.

Srbija je u prvoj utakmici četvrtog kola grupe "B" savladala Tursku rezultatom 91:72, pa će tim Egina Atamana u poslednjem susretu sa Islandom tražiti treći trijumf na turniru.

"Nismo imali energiju i nismo našli koncentraciju. Naravno da je srpski tim jak, da igra jako dobro, posebno Teodosić. Posle tri utakmice u kojima je loše šutirao za tri poena, samo 1/17, počeo je da pogađa. Dozvolili smo im da ubace 30 poena u prvoj četvrtini, posle je bilo jako teško" zaključio je Ataman.

Selektor reprezentacije Turske za kraj je čestitao selekciji Srbije i poručio da izabranici Aleksandra Đorđevića spadaju među glave favorite za titulu na Eurobasketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 09.09.2015
18:26

I mi smo tako protiv Nemaca, u cemu je problem? Kad vi doruckujete:-)