Ašik se vratio u reprezentaciju, Turci se nadaju da mogu na OI!

Autor: Boban Filipović
petak 03.06.2016.
17:25
Izvor: Sportske.net

Selektor Turske Ergin Ataman saopštio je spisak od 24 kandidata za kvalifiakcioni turnir u Manili, preko koga će ova reprezentacija pokušari da se domogne Rija.

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Na spisku nema NBA zvezda Ersana Iljašove i Enesa Kantera, koji već neko vreme bojkotuje reprezentaciju zbog lošeg tretmana turskih vlasti prema kurdskoj zajednici kojoj i sam pripada. Nema ni Emira Preldžića, koji je 'iskulirao' Atamana prošle godine.

Najzvučnije ime je folirant Omer Ašik, centar Nju Orelans Pelikansa, koji je preskočio prešlogodišnji Evrobasket, na kom se Turci i nisu baš proslavili, kao što i obično biva na velikim takmičenjima na kojima nisu organizatori.

Glavne uzdanice biće poturčeni plejmejker Bobi Dikson aka Muhamed Ali, te iskusni bekovi Sinan Guler i Ender Arslan, centri koji će biti dopuna Ašiku, Semih Erden i Oguz Savaš, ali i mlade snage u vidu Džedija Osmana i Furkana Korkmaza.

turci

Turci će biti u grupi sa Senegalom i Kanadom, u drugoj su domaćin Filipini, Novi Zeland i najveći favorit za plasman na OI Francuska.

Podesetimo, samo pobednik turnira koji se održava u Manili ide u Rio De Žaneiro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke