Arojo rekao Adios!

Autor: Boban Filipović
nedelja 10.07.2016.
13:10
Izvor: Sportske.net

Iskusni plejmejker je sinoć u Beogradu odigrao svoju poslednju utakmicu u istoriji Portorika.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Povezane vesti

Osim po plasmanu Srbije na Olimpijske igre u Rio, sinoćni finalni meč kvalifikacionog turnira ostaće upamćen kao poslednji u reprezentativnoj karijeri Karlosa Aroja.

37-godišnji Arojo je 15 godina branio boje Portorika i sa reprezentacijom osvojio ukupno 12 medalja - 6 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane.

Dobri poznavaoci košarke sjajnog plejmejkera sigurno pamte još sa Mundobasketa odigranog u Indijanapolisu 2002. godine, na kom je naša reprezentacija osvojila svoju poslednju zlatnu medalju.

arojo

Portoriko je tada savladao Jugoslaviju u drugoj fazi takmičenja rezultatom 85:83 nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini, a tada 23-godišnji Arojo doprineo pobedi sa 10 poena i 9 asistencija.

O dugotrajnosti sjajnog pleja, iza koga je zaista veliak kariejra, svedoči i podatak da su svi jugoslovenski reprezentativci iz poslednje zlatne generacije poodavno u penziji, iako su mnogi od njih manje-više Arojovi vršnjaci.

Karlos Arojo je bio junak Portorika u pobedi nad Letonijom u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre održanog u Beogradu, ubacio je ključnu trojku i ukrao loptu rivalu u poslednjem minutu meča, nakon koga je šeretski izjavio da mu se te večeri nije išlo u penziju.

arojo
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV


Ipak, Rio će za njega ostati samo "sanak pusti", Portoriko protiv nadhnute Srbije u finalu nije imao nikakve šanse, već posle prve četvrtine je postalo jasno ko će na Olimpisjke igre.

portoriko
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Jedine Olimpijske igre na kojima je Karlos Arojo nastupio su one iz 2004. godine u Atini, tada je nosio zastavu svoje zemlje na otvaranju, a Portoriko je na tom turniru zaozeo šesto mesto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke