Angola na skeneru - Galerija simpatičnih likova

Autor: Boban Filipović
sreda 06.07.2016.
13:27
Izvor: Sportske.net

Na osnovu jučerašnje predstave aketuelnog vicešampiona Afrike protiv Portorika, utisak je da Srbija neće imati naročit težak zadatak.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

'Orlovi' danas u 18h igraju drugu utakmicu na kvalifikacionom turniru za Rio, rival je Angola, pobeda se ne dovodi u pitanje, sve ispod 20-25 razlike bi bilo iznenađenje.

Angola je prilično velika nepoznanica ne samo ljubiteljima košarke u Srbiji, već i našem stručnom štabu. Potvrdu smo dobili i od selektora Aleksandra Đorđevića i njegovog pomoćnika Mirloslava Nikolića.

Deset igrača večerašnjeg rivala Srbije nastupa u svojoj domovini, dvojica su studenti na američkom koledžu Montverde.

U ekipi nema legendarnog Eduarda Mingasa koji se izgleda povukao u 36. godini posle prošlogodišnjeg Afrobasketa na kom je osvojeno srebro, a kapitensku traku preuzeo je Karloš Moraiš, iskusni plejmejker koji je bio najefikasniji igrač Angole u sinoćnom porazu od Portorika.

Kao pojava, najjači utisak je ostavio korpulentni naturalizovani 35-godišnji  Amerikanac Redži Mur, koga bismo okarekterisali kao mešavinu Pera Kamerona i Pere Antića za siromašne.

redzi mur
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO


Osim pomenute dvojice, dvocifren protiv Portorikanaca bio je još samo Leonel Paulo, još jedan igrač koji je zagazio u četvrtu deceniju života. Tinejdžeri Souza i Fernandeš obećavaju, bar po građi, viećemo kako će se brusiti u SAD, ali  još uvek su daleko od ozbiljne košarke.

Angolci deluju simpatično, ali prilično su košarkaški nepismeni. Fizikalije su im jača strana, tehnika definitivno slabija, a taktički gotovo i da ne postoje.

Pomenuti Redži Mur je konstatno pokušavao da forsira pick'n' pop i da skreće pažnju mlađim saigračima da ne nasedaju na jeftine trikove, retko kada je palilo, on je zbog toga nekoliko puta gubio živce, a sa tribina je sve to izgledalo prilično simpatično.

Izgubili su od Portorika 'samo' 10 razlike, mada je tih deset realno, isto koliko i Portorikovih minus šest protiv Srbije.

angola
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO


Srbija i Angola se sasatju od 18h u beogradskoj Areni. Ne bi valjalo da naši košarkaši potcene rivala, poželjno je da ozbiljno uđu u meč i da iz takvog prstupa naprave solidnu zalihu, što bi omogućilo i egzibicionu igru kako utakmica bude odmicala.

Jer, objektivno gledano, Srbija je u košarci za razliku od npr. fudbala stvarno velesila, pa floskule da danas svako svakog može da pobedi i da više nema lakih rivala danas ne bi bile baš umesne. Očekujemo ubedljivu pobedu, overu prvog mesta u grupi, a onda slede još dva koraka do Rija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 06.07.2016
16:35

Dobar tekst, samo nisam skontao šta znači ono - za siromašne?