Anđušić želi opet u Evroligu, prepreka je Obradović

Autor: Darko Mitrović
subota 29.04.2017.
18:38
Izvor: Sportske.net, SEM

Jedan od srpskih košarkaša koji je obeležio sezonu koja se polako bliži kraju definitivno je i Danilo Anđušić.

sportske.net/Mihajlo Vidojević
sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Sjajni bek je sezonu započeo u Permu gde je bio prva zvezda, da bi se potom preselio u Uniks i nastavio da igra u visokom ritmu kako u VTB ligi, tako i u Evroligi.

Uniks je elitno takmičenje završio u grupnoj fazi, zauzevši pretposlednje mesto sa osam pobeda i 22 poraza. U regionalnoj ligi, tim iz Kazanja je bio peti i u plej-ofu koji počinje naredne nedelje igraće sa Lokomotivom Kubanj, koja je izborila prednost domaćeg terena. Pred početak najvažnijeg dela sezone, srpski košarkaš ističe da su svi u timu svesni da ih čeka velika borba.

''Sve ekipe su tempirale formu za ovaj period i verujem da neće biti uslovno rečeno lakih utakmica. VTB liga je takmičenje sa pet timova veoma jakih i u evropskim okvirima, koji tokom cele sezone igraju na visokom nivou. Sigurno je da će biti mnogo uzbuđenja
'', naglasio je Anđušić.

Što se tiče samog cilja koji su zacrtali, on je jasan, a to je mesto u Evroligi naredne sezone.

''Ambicije su najviše i smatram da imamo kvalitet za velike rezultate. Cilj nam je da se što bolje plasiramo i pokušamo da obezbedimo učešće u Evroligi. Imali smo malo više vremena za trening i pripremu u prethodnom periodu, što će nam sigurno pomoći da se što bolje prikažemo u duelima sa Lokomotivom'', kaže Anđušić.

Uniks i Lokomotiva se izuzetno dobro poznaju. Srpski košarkaš veruje da njegov tim može da prebrodi prednost domaćeg terena koji ima tim iz Krasnodara i napravi iznenađenje.

''Lokomotiva je ekipa koja igra veoma disciplinovano i agresivno. Kada ih je Saša Obradović preuzeo, konstantno su podizali igru. Sigurno će biti teško, ali ćemo biti spremni. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i igru, a ako uspemo u tome, sigurno je da možemo da prođemo u polufinale'', rekao je 26-godišnji bek.

Anđušić je regularni deo sezone u VTB ligi završio kao sedmi najbolji strelac, sa prosečno 16 poena po utakmici. Međutim, on ističe da mu je u prvom planu uvek timski uspeh, a ne lična statistika.

''Fokusiran sam na seriju četvrtfinala sa Lokomotivom i gledam da uradim sve što je u mojoj moći da bih pomogao ekipi da prođe dalje'', zaključio je Anđušić.

Četvrtfinalna serija između Lokomotive i Uniksa počinje narednog petka, a plasman u polufinale obezbediće ekipa koja prva stigne do tri pobede

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke