Anđušić: "Uniks je tim za velike domete"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 31.07.2017.
11:03
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš u novoj sezoni imaće mnogo značajniju ulogu u Kazanju.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Srpski košarkaš Danilo Anđušić vredno radi u Beogradu, kako bi što spremniji dočekao početak priprema Uniksa. On je u tim iz Kazanja stigao ovog februara, a u narednoj sezoni trebalo bi da bude jedna od glavnih ofanzivnih opcija ekipe koja će se takmičiti u VTB ligi i Evrokupu.

"Dani u Beogradu mi prolaze u treninzima i uživanju kod kuće sa porodicom, dok se ne vratim u Kazanju. Treniram dva puta dnevno, jednom sa Zlatkom Novkovićem, mojim kondicionim trenerom i jednom košarku sa Nebojšom Jovanovićem. Kako se pripreme približavaju, intenzitet mojih individualnih treninga se povećava", kaže Anđušić.

Uniks će se ove sezone takmičiti u Evrokupu u grupi sa Darušafakom, Cedevitom, Levaluaom, Fiatom i Andorom i Anđušić očekuje veliku borbu.

"U Uniksu su očekivanja uvek najviša. Imamo ambicije da idemo do samog kraja takmičenja, posebno zbog toga što je Evrokup jedan od načina da se ponovo izbori učešće u Evroligi sledeće godine. Sve ekipe su opasne, kako u grupi, tako i u celom takmičenju, tako da se ne smemo opuštati", smatra Anđušić.

Uniks je preuzeo Dimitris Priftis, koji je stigao iz Arisa i Anđušić kaže da je upoznat sa stilom igre koji novi trener preferira.

"Ono što sam video iz njegovih prethodnih sezona, kao i ono što sam čuo jeste da trener Priftis voli da igra brzu košarku. Verujem da će igra uglavnom da se zasniva na dobroj odbrani i tranziciji u napadu. Nestrpljivo čekam da ga upoznam i počnemo sa saradnjom", rekao je Anđušić.

Ekipa iz Kazanja je ovog leta napravila određene korekcije u sastavu.  Srpski košarkaš smatra da će tim biti konkurentan u svim takmičenjima i nada se da će pomoći svom klubu da bude još uspešniji.

"Zaista sam zadovoljan kako nam tim izgleda. Nas nekoliko smo ostali, a dobili smo izuzetno dobra pojačanja, kako strance, tako i domaće igrače. Verujem da imamo tim koji može daleko da dogura i mislim da ćemo biti jako zanimljivi za gledanje. Ja lično očekujem da još više unapredim igru u odnosu na prošlu godinu i da sa Uniksom napravim dobre rezultate", zaključio je Anđušić.

Danilo Anđušić je u prethodnoj sezoni bio sedmi strelac VTB lige sa prosekom od 16 poena po utakmici. Učestvovao je na Ol-star manifestaciji u Sočiju. Sezonu je počeo u Parmi, da bi u februaru mesecu prešao u Uniks, protiv koga je prethodno odigrao jednu od najboljih partija sa čak 40 ubačenih poena i indeksom korisnosti od 46.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke