Anđušić otkrio kako je ''naterao'' evroligaša da ga angažuje - ''do vrha'' mu napunio koš!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.02.2017.
15:02
Izvor: Sportske.net

Sroski košarkaš ne krije zadovoljstvo posle jučerašnje dve za njega sjajne vesti u razmaku od samo nekoliko sati.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Sjajne partije Danila Anđušića u dresu ruske Parme iz Perma “poslale” su našeg iskusnog beka pravo u redove bogatog evroligaša Uniksa iz Kazanja. Anđušić ove sezone u VTB ligi ima fantastičan prosek od 19,8 poena, 3,8 skokova i 3,7 asistencija po utakmici, a trenutno je četvrti strelac takmičenja.  

''Prvi kontakt sa ljudima iz Uniksa ostvaren je posle utakmice u kojoj sam ubacio ekipi iz Kazanja 40 poena, ali u tom trenutku to nije delovalo toliko ozbiljno. Ne opterećujem se takvim stvarima tokom sezone.

Ostao sam fokusiran samo na utakmice i nisam želeo da razmišljam predaleko u budućnost.

Srećan sam što je sve ispalo kako treba i što se sve ovo desilo. To je samo još jedan dokaz da se vera i rad na kraju isplate. Veoma sam srećan što sam se priključio ekipi koja ima velike ambicije i igra u elitnom takmičenju. Zahvaljujem se mom agentu, ali i ekipi Parme na razumevanju i divnoj saradnji koju smo imali u ovoj sezoni''
, istakao je Anđušić.  

Jedna od ključnih stvari bila je i činjenica da Uniks ove godine igra Evroligu.  

''To je prva stvar koja mi je prošla kroz glavu. Stvarno neverovatan osećaj. Evroliga je najjače takmičenje, mnogo vrhunskih timova i jakih mečeva. To će mi biti veliki podstrek i motivacija da radim još više i dokažem da sam spreman za taj nivo.

U odnosu na moj prethodni nastup u Evroligi sa Partizanom, sada sam iskusniji i mnogo spremniji za novo poglavlje u karijeri. Bez podrške supruge i porodice ne bih mogao da preskočim sve prepreke'',
tvrdi Anđušić.  

Srpski bek ističe da veoma dobro poznaje ekipu Uniksa, protiv koje je igrao dva puta ove sezone. Takođe, tu su i dvojica njegovih dobrih prijatelja i nekadašnjih saigrača iz Bilbaa.  

''Latavijus Vilijams i Kuino Kolom će mi sigurno učiniti lakšim period adaptacije. Srećan sam što ću ponovo biti sa njima u ekipi. Pratio sam redovno Uniks u Evroligi, znam kako igraju i kakvu filozofiju košarke forsiraju, tako da mi neće biti teško da se uklopim.

Što se tiče moje uloge, iz priče sa trenerom zaključujem da ću igrati na pozicijama jedan, dva i tri, šta god bude potrebno. Moje je da svaku šansu iskoristim na pravi način. Imam samopouzdanje, maksimalno sam spreman da ispunim sve zahteve trenera i pomognem ekipi da beleži što bolje rezultate u svim takmičenjima'',
istakao je Anđušić.  

U istom danu kada je potpisao za Uniks, nešto ranije je stigla i vest da će igrati na Ol-staru VTB lige.  

''Dve lepe stvari su se desile u istom danu. Srećan sam što su moje igre primećene ove sezone. Velika je stvar što ću igrati na Ol-staru sa takvim imenima. Nažalost, Teodosić će izostati zbog povrede. Velika je čast biti deo tog prvog istorijskog događaja u VTB ligi'', zaključuje Danilo Anđušić, veliko pojačanje Uniksa.  

Uniks u četvrtak dočekuje Real Madrid u Evroligi, dok će u VTB ligi narednog četvrtka gostovati Nižnjem Novgorodu. Ol-star utakmica igraće se 11. februara u Sočiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke