Amerikanci već proglasili Bogdana za "favorita" iz senke!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.09.2017.
08:42
Izvor: Sportske.net

Do šampionata ga niko nije pominjao, iako je već ušao u istoriju NBA pre nego što je i zaigrao.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović neće imati mnogo predaha, uskoro putuje u Kaliforniju, pred njim je izazov karijere, počinje avantura u Kingsima.

Jasno je da Sakramento od svog rukija očekuje mnogo.

Uostalom, Bogdan je najplaćeniji ruki ikada, za trogodišnji ugovor dobio je 27 miliona dolara od tima iz Kalifornije što jasno povećava očekivanja.

Međutim, njega niko nije pominjao među onima koji bi mogli recimo da uđu u petorku rukija sezona, a kamoli da budu najbolji među debitantima.

Oči su uprte u Kaliforniju, ali u debi Lonza Bola. Tu je i oporavljeni Australijanac Ben Simons koji će debitovati posle godinu dana pauze za Sikserse.

Bogdanovića nema među top 10, ali nakon partija na šampionatu Evrope, u mnogim analizama se ističe da su očekivanja Sakramenta porasla, da će dobiti odmah šansu i da bi mogao da bude favorit iz senke za top rukija sezone.

Uz njega, pominju se Frenk Ntikilina, Francuz koji iz Strasburza stiže u Nikse, i mogao bi da profitira od eventualnog odlaska Karmela Entonija, kao i Džaret Alen, ruki sa Teksasa i novi centar Bruklin Netsa.

Bilo kako bilo, uskoro nema spavanja, Srbi u NBA ligi naredne sezone, biće zaista poslastica i zadovoljstvo navijati za naše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 19.09.2017
10:47

Ruki ne da ne moze biti,nego ni teoretske sanse nema,sto se ugovora tice,napisao sam vec da se tu Divac bar 20miliona ugradio,jer Bogdan ni u najludjim snovima ne vredi toliko,covek evropske trice gadja 20% pa nemojte da se salimo. On ce ove godine u NBA imati otprilike 6ppm 0.6as 1sk,sut za 2 32% za 3 14%.

avatar
Poznavalac
Tuesday, 19.09.2017
12:06

Ali zato za 2 poena procenat gotovo 70%,po cetiri asistencije,dobra igra u odbrani,dobri prodori malo li je??Najplaceniji ruki covece,dolazi kao ponajbolji evropski bek..Ocekujem oko 10 poena po mecu.Bice sve to jako dobro,videces!

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 19.09.2017
13:03

Sve to stoji,ali ko je njega u Evropi cuvao? Jel isto da te cuva cp3 ili Blazic? Jel isto ici pod kos gde su Obrva i Kazins ili gde je Vidmar? Takodje,mozda i najbitnija stvar,on je te prodore pod kosem radio na 4-5 sekundi do kraja napada i kao plej,a ovamo em nece biti plej,em je to NBA gde se vise napada resi u 5oj sekundi napada,vec na kraju,a za to brzo resavanje moras imati eksplozivnost varijanta Dragica koju on nema. Bogdan igra kosarku kao nekad Bodiroga (naravno,ni blizu njegovog kvaliteta) znaci polako,pa neka lagana finta,pa da vidimo sta cemo,tamo toga nema. Eto,komentarisacemo posle prve godine pa da vidimo ko je bio u pravu :)

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 19.09.2017
09:04

Biće dobar Bogdan, ali mislim da će ruki godine biti Džejson Tejtum ili Ben Simons..