Amerikanac na probi u Podgorici

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.08.2016.
12:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Budućnost Voli je na pragu angažovanja još jednog pojačanja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Ekipa iz Crne Gore će u novu sezonu ući sa sasvim solidnim rosterom.

Nema više Aleksa Marića (Sidnej), Omara Kuka (bez angažmana) i Tadije Dragićevića (Aris), ali su vraćeni Džej Ar Rejnolds i Boris Savović, ostali su Bojan Subotić i braća Šehović, dok su dovedeni bivši igrač Crvene Zvezde Markus Vilijams, Nemanja Gordić i doskorašnji košarkaš Mega Leksa, mladi reprezentativac Crne Gore Petar Popović.

Na početku priprema su se pored gore-pomenutih igrača pojavili i Vasilije Baćović, Aleksa Ilić, Miloš Popović, Andrija Slavković, Ognjen Čarapić i Milić Starovlah.

Rejnolds će se ekipi priključiti naredne nedelje, zajedno sa Markusom Vilijamsom, kao i reprezentativcima Crne Gore Suadom Šehovićem, Zoranom Nikolićem i Nemanjom Vranješom, a stići će i doskorašnji košarkaš Cedevite Nemanja Gordić nakon obaveza u nacionalnom timu BiH.

U klub iz Podgorice bi trebalo da stigne i američki centar sa bugarskim pasošem Sedrik Simons.

Simons

On je prošao lekarske preglede i sada će biti na dvonedeljnoj probi nakon čega će trener Budućnosti Vlado Šćepanović odlučiti da li će ga potpisati.

Simons je draftovan kao 15. pik prve runde još 2006. godine od strane Nju Orelansa ali nije opravdao očekivanja u NBA ligi.

Kasnije je igrao i za Klivlend, Čikago i Sakramento ali nigde nije uspeo da se nametne. Odigrao je svega 75 utakmica u najjačoj ligi, a u proseku je za nešto manje od 10 minuta na parketu davao 2,2 poena po meču.

Nakon neuspeha u NBA ligi, preselio se na kratko u Kinu, a na "Stari kontinent" je stigao 2010. godine kada je obukao dres Kavale.

Igrao je posle u Estudiantesu, Enel Brindisiju, a potom i u Olimpijakosu.

U dresu Olimpijakosa je odigrao 42 utakmice, a u proseku je beležio. 4,6 poena i 3,7 skokova po meču.

Minule sezone je najpre proveo dve nedelje u Makabiju iz Tel Aviva, a nakon što mu je istekao kratkoročni ugovor sa "Ponosom Izraela", trebalo je da se preseli u Sevilju, ali nije prošao lekarske preglede te je njegov ugovor sa španskom ekipom poništen.

Budućnost će u nastupajućoj sezoni igrati i u Evrokupu, a takmičiće se u grupi C, zajedno sa Unikahom, Bajern Minhenom, Mursijom, MZT Skopljem i Zenitom iz Sankt Petersburga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke