Alimpijević: "Za mene su ovo najbolji igrači na svetu"

Autor: Pavle Knežević
sreda 20.09.2017.
14:31
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kaže da mu fali jedino vreme pred početak nove sezone.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas predstavila tim za narednu sezonu, u kojoj će učestvovati u četiri takmičenja, novi trener Dušan Alimpijević rekao je da će ekipi trebati vremena.

"Prošla sezona je prošla, ova je nova. Bilo bi nezahvalno stavljati na teret ovoj ekipi koja je na početku ciklusa da se poredi sa onom koja je bila na kraju ciklusa, kada je sve podigla na najveći nivo. Igrači koji su bili sa nama od početka priprema su uradili sjajan posao.

Imali su teške pripreme, a jedino žalim što nismo mogli da se testiramo do kraja sa tom odbranom, jer Lazić i Obrić nisu bili tu. Mlada ekipa, miks po pozicijama, vrlo napadački potentna. Nadam se da ćemo do kraja igrati lepu i agresivnu košarku
", rekao je Alimpijević novinarima u beogradskoj Areni.

On će na raspolaganju u sezoni imati 15 igrača, ali od kad se ekipa okupila do samog početka sezone oni neće biti kompletni.

"Kao što sam mnogo puta rekao naš najvažniji igrač jeste vreme. Njega sada nemamo, moraćemo da ga sačekamo. Potrebno je vreme da se uklope. Ne mogu da ocenim na kom smo nivou spremnosti jer do sada nismo imali sve igrače na okupu. Očekuje nas turnir Evrolige na Kritu, gde ćemo videti naše realnije stanje, ali bez Lazića i Antića", rekao je Alimpijević.

On je istakao da ima potpuno poverenje u svoj tim.

"Kad igrač dođe kod nas, on je za mene najbolji na svetu. Osećam se da imam najbolje igrače na svetu i to je to poverenje stručnog štaba u igrače i igrače u stručni štab. Ako smo dobro izračunali, treba da odigramo 85 utakmica i tu će biti prirodna selekcija, umor i povrede, ali i veštačka, ako se neko od mlađih nametne na treningu", rekao je on.

Ambicije se znaju: domaći trofeji i što bolje učešće u Evroligi.

"Hoćemo da budemo više nego nezgodan protivnik svakom timu koji bude igrao protiv nas, ne samo kod kuće, nego i na strani. Poštujemo sve, ali se sa našim navijačima ne plašimo nikoga", rekao je Alimpijević.

Pred novinare je izašao i novi kapiten Branko Lazić, samo dva dana pošto se vratio sa Evropskog prvenstva, na kome zbog povrede nije na kraju igrao.

"Kao što je Dule rekao i kako se priča od početka, novi je tim, ali su ciljevi isti. Pozivamo navijače da nas podrže, jer će nam to biti neophodno, ali i molimo za strpljenje. Imamo mnogo novih igrača, možda sezona neće početi kako se navijači nadaju, ali će se završiti kako smo navikli", rekao je Lazić.

O Eurobasketu i povredi.

"I dalje sam u fazi oporavka, trebaće mi još nekoliko dana terapije. Što se tiče samog prvenstva i mog izostanka tiče, sigurno da mi je bilo teško sedeti i gledati sa klupe, naročito u finalu, ali povrede se dešavaju, na to ne možemo da utičemo.

Sigurno da će biti teško zbog povrede koja se desila što neću moći da budem sa ekipom i da treniram neki period, ali ću zato imati motiv više kada se okupimo i da svi treniramo i da se što pre uklopim i da počnemo sezonu na najbolji mogući način
", rekao je Lazić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 20.09.2017
16:34

Alempije imitira Saleta Đorđevića sa izjavama.

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 20.09.2017
15:16

Bice I ovo standardna sezona. Kalemegdan u junu. Puna podrska Duletu I momcima !