Alimpijević o senzaciji, Čović preponosan

Autor: Pavle Knežević
petak 09.06.2017.
23:39
Izvor: Sportske.net

Mladi trener FMP-a ocenio je da je njegova ekipa ostvarila uspeh ravan senzaciji, dok je kapiten bio "preponosan" uspehom.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener FMP-a Dušan Alimpijević bio je srećan i ponosan posleplasmana u finale plej-ofa, za koji je ocenio da je senzacionalanuspeh.

"Šta da kažem posle jedne ovakve situacije koja je za nas…neželim da degradiram  kvalitet moje ekipa ovim što ću reći. FMPje vrlo kvalitetna ekipa, ali ovo jeste uspeh ravan senzaciji. Ovoje velika satisfakcija za sve što smo uradili. Želim da im čestitamna želji da se promene, jer smo mi promenili mnogo stvari početkomSuper lige. Neke stvari smo svesno radili da bismo došli u onajmaksimum na samom kraju Super lige, odnosno plej-ofa. Momci su seponašali fantastično", rekao je Alimpijević posleutakmice.

FMP je večeras pobedio 78:68 i tako slavio sa 2:0 u serijipolufinala i obezbedio duel za titulu sa Crvenom zvezdom.

"Osećam se ponosno. Možda zvuči kao floskula, ali proveli smomnogo sati i noći u ovoj kancelariji. Nije ni vreme ni ukusno da seizdvaja bilo koje ime. Stručni štab je fantastičan, igrači sufantastični", rekao je 31-godišnji trener.

Kapiten FMP-a Filip Čović bio je srećan i ponosan i ocenioje da je tim došao do finala zahvaljujući želji.

"Čestitam celoj ekipi, stručnom štabu, saigračima nafantastičnoj seriji i ulasku u finale. FMP ovo skoro nije uradio,pogotovo protiv Partizana. Odigrali smo ne kao klinci, što jesmo,već kao pravi momci, stabilni i zreli. Preponosan sam svime što smouradili", rekao je Čović.

On je kazao da je FMP, kao svaki mladi tim, imao velike oscilacijetokom sezone, ali da je na kraju i prevazišao ciljeve.

"Mi smo u ABA ligi cilj ostvarili, a u našoj ligi ostvarili cilji napravili još 10 stepenika iznad toga. Presudila je naša želja.Mi smo pali u poslednjim utakmicama u našoj ligi pali i nismoodigrali kako smo želeli da odigramo. Presudili su naša želja iborbenost. Što se tiče finala...Mi ćemo se boriti", rekao jeČović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Azor Ahai 333
Saturday, 10.06.2017
11:16

POVRATAK KRALJA?hocu strucnu analizu meca

avatar
Dolina cupova
Saturday, 10.06.2017
09:13

Preponosan...Da li ta rec postoji u srpskom jeziku?

avatar
Nscz65
Saturday, 10.06.2017
06:36

Bravo momci poslali ste ih na smetliste istorije

avatar
Mr Tixma
Saturday, 10.06.2017
01:19

Digresija.. Nigde se ne navodi koga je FMP pobedio. nSenzacionalna pobeda, ali protiv koga?nNe mora citalac da bude u toku i da zna ko se sastao. nKroz ceo tekst se samo jednom pominje Partizan i to u izjavi igraca, a da toga nema, 'ladno da ne znas ko je sa kim igrao.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 10.06.2017
00:53

Bravo za mladog Alimpijevica, ocitao lekciju kolegi sa daleko neiskusnijim i prilicno losijim timom...Covara magija, rola ovde ko Dzejson Kid u najboljim danima :)

avatar
Grobar977
Saturday, 10.06.2017
00:02

Cestitke treneru i igracima, mladi momci koji su igrali jako hrabro i sa puno energije i zelje. Bolji su bili u obe utakmice i kontrolisali situaciju. Sada mora doci do potpunog remonta, dakle sve mora da se ocisti. Od predsednika do kafe kuvarice. Ne zelim da vidim(verujem vecina) Todorica, Silobada, Stevanovica i sve ljude koji su ostali kada je Vujosevic oteran. Kompletno rukovodstvo zajedno sa Pekovicem da podnese ostavke ali pre toga da cujemo sta je uradjeno na finansijskom planu i koliko klub duguje pa da vidimo sta su radili pune dve sezone. Dzikic nije trener za Partizan, iako smatram da on snosi deo odgovornosti ovaj tim je katastrofalan i najgori u istoriji kluba i taj koji misli da je on sastavljao tim gresi, sigurno je da Dzikic vidi sve to sto i mi navijaci vidimo. Treba mu se zahvaliti na tome sto je uopste prihvatio da radi i ostane u klubu godinu i po dana pored svih pritisaka, ucenjivanja i naravno katastrofalnog tima(sam Dzikic je rekao koje igrace je zeleo i sa kim je pricao, ovde ni Zeljko Obradovic ne bi pomogao). Bojim se da ne postoje ljudi koji bi mogli da pomognu Partizanu, ja mogu da prozovem Bodirogu jer mislim da je on jedini kadar da bude uspesan predsednik(jos kada bi on dosao iz Fibe da radi u Partizanu bilo bi super).