Aleksandrov: "Oldenburg ima velike ambicije"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.10.2014.
02:05
Izvor: Sportske.net

Ove nedelje počinje nova sezona košarkaške Bundeslige, a jedan od predstavnika Srbije biće i Nemanja Aleksandrov kome će ovo biti druga godina u Oldenburgu.

ewe-baskets.de
ewe-baskets.de

Povezane vesti

Nemanja Aleksandrov kaže da je zadovoljan pripremama, ali da će tek takmičarske utakmice pokazati pravu formu.

"Formom sam zadovoljan, ali mislim da ću moći da steknem pravu sliku tek posle par zvaničnih utakmica, jer predsezonske nemaju takmičarski značaj. Očekivanja u Oldenburgu su uvek velika, pogotovo u poslednjih nekoliko sezone kada je ekipa konstantno bila u vrhu. Apetiti uvek rastu i naša želja je da ciljamo sam vrh tabele" smatra Aleksandrov.

Oldenburg je imao uspešnu sezonu 2013-14 kada su regularni deo sezone završili na četvrtom mestu, da bi zatim bili eliminisani u polufinalu plej-ofa od budućeg šampiona Bajerna tek posle pet utakmica.

Prema opštem mišljenju, Bundesliga jača iz godine u godinu. Aleksandrov se slaže da je kvalitet košarke u Nemačkoj u stalnom porastu i da je liga već postala konkurentna i najjačim evropskim ligama.

"Bundesliga će ove godine biti izuzetno jaka. Dva tima igraju Evroligu, tu je Bamberg, tu smo mi. Nemci poslednjih godina zaista mnogo ulažu u košarku. Ponovo se izdigao Bajern čiji se budžet iz sezone u sezonu samo povećava, pa je to razlog velike konkurentnosti. Prema nekim informacijama Bundesliga je četvrta liga po snazi u Evropi, što dovoljno govori o kvalitetu" zaključio je Aleksandrov.

Prvi meč u novoj sezoni ekipa Oldenburga igra sutra protiv Ulma u gostima. Srpski košarkaš je prethodne sezone u Nemačkoj odigrao ukupno 43 utakmice i prosečno je beležio 9,6 poena po meču, uz 4,2 skoka. U Evrokupu, Aleksandrov je na devet utakmica imao prosek od 9,9 poena i 5,4 uhvaćenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke