Aleksandrov napada prvi trofej u sezoni

Autor: Miloš Marković
petak 25.09.2015.
16:25
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Oldenburga bore se za nemački Superkup protiv Brozea.

ewe-baskets.de
ewe-baskets.de

Povezane vesti

Košarkaška Bundesliga počinje ovog vikenda, a na otvaranju sezone za trofej Superkupa boriće se Bamberg i Oldenburg, za koji sa velikim uspehom nastupa i Nemanja Aleksandrov. Srpski košarkaš započinje svoju treću sezonu u klubu u kojem je jedan od nosilaca igre. On ističe da je zadovoljan svojom ulogom u timu.

"Igram u jakom takmičenju i imam poverenje trenera Drijenčića. I ove sezone bi trebalo da budem jedan od nosilaca igre tima, uloga i obaveza koje sa zadovoljstvom prihvatam i vidim ih kao izazov da budem još bolji nego pre."
, kaže Aleksandrov.

28-godišnji košarkaš je objasnio koje su ambicije kluba u novoj sezoni.

"Cilj je da napravimo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu. Krajnji cilj je da se izborimo za Evroligu i da u nekom momentu postanemo stabilni učesnici tog takmičenja. Naravno, do tada nas čeka ogroman posao, a prvi korak biće meč Superkupa sa Brozeom.", rekao je Aleksandrov.

Nezvanično otvaranje sezone u Bundesligi biće upravo meč Superkupa između Oldenburga i Broze Basketsa. Oldenburg je aktuelni osvajač Kupa Nemačke i oni su u finalu savladali Broze sa 72-70, iako je ekipa Bamberga kasnije osvojila titulu šampiona, svoju sedmu po redu. Aleksandrov ovaj duel vidi kao idealnu priliku da se proveri stečena forma pred start Bundeslige.

"Na pripremama smo odigrali ukupno sedam utakmica, od čega smo prvih pet dobili. Vredno smo radili tokom leta, doveli smo nekoliko pojačanja i videćemo protiv Bamberga koliko smo se do sada uigrali i uklopili. Naše dve ekipe se međusobno dobro poznaju, prošle sezone smo ih dobili dva puta na našem parketu, drugi put u finalu Kupa. Oni su šampioni i ovo će biti idealna provera pred početak prvenstva."
, rekao je Aleksandrov.

Meč Superkupa Nemačke Broze Baskets – Oldenburg igra se u nedelju od 17 časova u Bambergu. U prvom kolu nove sezone u Bundesligi, Oldenburg drugog oktobra gostuje ekipi Bajerna. Aleksandrov je prošle sezone odigrao ukupno 35 utakmica za Oldenburg i prosečno je beležio 10.2 poena uz 4.2 skoka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke