Ako ste se pitali zašto ''Grobari'' obožavaju Veličkovića...

Autor: Beta Beta
utorak 08.11.2016.
00:56
Izvor: Beta

Kapiten Partizana Novica Veličković ocenio je da je njegov tim "u par minuta" izgubio utakmicu protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi, a novinarima je kazao da je morao da igra košarkaški derbi iako je imao problema sa povredom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Zvezda je pobedila sa 83:72, a u trećoj četvrtini je imala i više od 20 poena prednosti.

"Mislim da smo izgubili utakmicu u par minuta. Meni je bar tako izgledalo. Imali smo prednost, ali smo im dozvolili da naprave veliku seriju. Oni kada se zalete, mi nemamo iskustvo da to zaustavimo, što se pokazalo mnogo puta ove sezone. Borili smo se, ali šta je tu je, okrećemo se novim utakmicama. Valjda ćemo naučiti nešto", rekao je Veličković novinarima posle utakmice.

"Zvezda igra dosta čvrsto i donekle sam se bojao da ćemo u jednom trenutku možda malo i spustiti gard, što je ona iskoristila. Sigurno ne prija poraz nikome, okrećemo se sledećim utakmicama, trea da se vratimo na kolosek", rekao je Veličković.

Đorđe Majstorović je u jednom trenutku pao, a kapiten Partizana kazao je da je teren "čudan" i da se ekipa ponekad kliza, a ponekada ne.

"Žao mi je stvarno, nemamo mnogo veliku rotaciju, ali šta je tu je. Borićemo se za njega", rekao je Veličković.

On je najstariji igrač Partizana, ali je poznat i kao veliki emotivac. Večeras, međutim, nije reagovao na uvrede sa tribina.

"Ne slušam ja to. Ranije sam znao da reagujem na neke stvari, ali sam sada iskusniji, a moram i da dajem primer saigračima. Ja uživam u svakom derbiju. Vratio sam se emotivno. Jedno vreme mi je basket bio da dođem i odradim kako znam i umem, ali jednostavno ja volim kad je puna sala i kad se igra, to iz mene vuče dosta energije", rekao je Veličković.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je novinarima da Veličković nije ni trebalo da igra, ali da je sam odlučio da nastupi.

"Pao sam na treningu, da tako kažem, na zdravu nogu i od tad sam imao male smetnje. Ja ove utakmice ne bih propustio ni za šta. Moram da ih igram zbog sebe kao sebe, stvarno volim ovo, a i da povučem i saigrače. Danas to nije bilo dovoljno, trudili smo se i eto", rekao je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 08.11.2016
09:41

Mi moramo da znamo sta hocemo, ni dva ili tri igraca verovatno ne bi bila dovoljna za osvajanje ABA lige jer mi moramo da promenimo vise od pola tima da bi to licilo na nesto i to ne odmah jer nemamo te mlade igrace na pomolu, a da im je vec data sansa. Sa druge strane, mi bismo time znatno povecali sanse za ulazak u cetiri sto u Partizanu mora da se podrazumeva s tim sto je daleko bolje da budes treci na kraju regularnog dela iako opet i i dalje neces imati tu prednost domaceg terena nego cetvrti, to je barem valjda jasno. Pogresili smo i '14 i '15, svaki put na svoj nacin, i lani takodje, ali u jednom drugom smislu, ne ni sudbinski, a ni u kalkulaciji mada ima i toga cak jer smo mogli lagano da budemo cetvrti da nismo onako glupo i naivno izgubili nekoliko utakmica na jednu loptu, ali opet je to finale kljuc, mozes i da imas 26-0, medjutim, sta ti to vredi ako te drugi ocisti na kraju.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 08.11.2016
08:52

Hecer, Ratkovica, Velickovic i mozda Marinkovic i Lukovic, to je sve sto vredi u nasem sadasnjem timu, jos kad sam cuo da ce Bircevic doci na cetvorci, poludeo sam, Dzouns sa jedne strane, i on sa druge, to nije ni nebo i zemlja nego ne znam kako da opisem kolika je to samo razlika...