Akcija ''crveno-bela krv'' - da Zvezda bude prvak i u humanosti

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.08.2017.
15:05
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda mts oglasio se saopštenjem u kojem poziva svoje navijače da uzmu učešće u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Kao što znate, zalihe krvi su ovog leta značajno umanjene, pa su u akcijama dobrovoljnog davanja krvi značajan doprinos dali i naši najbolji klubovi.

Među njima je i Crvena zvezda mts, čije saopštenje prenosimo u celini

''KK Crvena zvezda mts još jednom se priključuje akciji dobrovoljnog davanja krvi, i apeluje na sve dobre ljude i one koji su to u mogućnosti, da uzmu učešće u još jednoj akciji 'crveno-bela krv'.

Rezerve krvi su uvek neophodne, posebno u ovo doba godine... Akcija „crveno-bela krv" u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Srbije organizuje se već dvanaesti put. Svaka prethodna imala je veliki odziv, a crveno-beli su uvek u grupi rekordera po masovnosti i količinama krvi koja se prikupi u ovakvim akcijama. Zato, sada kada je ponovo potrebno, Zvezdaši dođite na stadion 'Rajko Mitić'!

Svi dobrovoljni davaoci krvi to mogu u okviru akcije 'crveno-bela krv' da urade u utorak i sredu, 22. i 23. avgusta od 9-18 časova u prostorijama 'Medija Centra' na stadionu 'Rajko Mitić'.
 
Zavod za transfuziju krvi je ovim povodom izdao i posebnu instrukcije za one koji žele da daju krv:

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Da još jednom pokažemo da je naša Crvena zvezda prvak, kako na sportskom terenu, tako i u humanosti. 

Utorak i sreda, u našoj fudbalskoj kući, na stadionu "Rajko Mitić" od 9 do 18 časova, dođite!

KK Crvena zvezda mts''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke