AK47 na čelu KS Rusije!

Autor: Beta Beta
utorak 25.08.2015.
20:00
Izvor: Beta

Bivši NBA as Andrej Kirilenko izabran je u utorak za novog predsednika Košarkaškog saveza Rusije (RFB).

BETA/AP Photo/David Zalubowski, File
BETA/AP Photo/David Zalubowski, File

Povezane vesti

Andrej Kirilenko, koji je 13 godina proveo u NBA, na današnjoj sednici u Moskvi izabran je jednoglasno za prvog čoveka RFB, pošto je nekoliko sati pre izbora njegov jedini protivkandidat, Dmitrij Domani, inače generalni direktor ruske reprezentacije, povukao kandidaturu.

RFB se poslednjih meseci nalazi u krizi, a Svetska košarkaška federacija (FIBA) je u junu suspendovala reprezentaciju Rusije iz svih takmičenja zbog mešanja države u rad te organizacije, ali je ipak dozvolila da se takmiči na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Kirilenko (34), koji se iz košarke povukao prošlog meseca, izjavio je da zna put kojim ruska košarka može da povrati reputacijua.

"Znam kako da ujedinimo sve košarkaške snage u zemlji. Moramo da napravimo ozbiljne promene. Ubeđen sam da zajedno možemo da krenemo napred i zaustavimo ovo rasulo. Svi mi smo sada jedan tim. Ne želimo da naši reprezentativci u budućnosti imaju bilo kakve probleme", rekao je Kirilenko.

On je već odredio svoje najbliže saradnike, pa će mu bliski saradnici biti bivši saigrač Viktor Hrijapa, kao i bivše WNBA košarkašice Ilona Korstin i Svetlana Abrosimova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke