ACB - Zvezdi će se dopasti vesti iz Madrida!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.12.2014.
22:13
Izvor: Sportske.net

Jedan od favorita za plasman na fajnal-for Evrolige večeras je doživeo tek četvrti poraz u sezoni i to na gostovanju ekipi Estudijantesa u okviru 12. kola ACB lige.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Prvorazredno iznenađenje priredili su košarkaši Estudijantesa u poslednjoj utakmici 12. kola španske ACB lige pošto su na domaćem terenu savladali ekipu Barselone.

Tim našeg Stefana Birčevića savladao je favorizovanu Barselonu rezultatom 102:96 (21:31, 29:26, 21:13, 31:26) pokazavši tako da Katalonci nisu nedodirljivi.


Šampion Španije dobro je otvorio meč, stekao dvocifrenu prednost, ali je tokom treće deonice Estudijantes sustigao Barselonu i preuzeo vođstvo koje nije ispustio do kraja utakmice.

Domaćin je do kraja uspeo da ubaci preko 100 poena što Barselona ne dozvoljava svakome ali je Estudijantes imao tu čast da dođe do "stotke" protiv šampiona Španije.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Fede Van Lacke sa 25 poena a pratio ga je Načo Martin sa poenom manje. Stefan Birčević konačno je prevazišao probleme sa povredom pa je u duelu sa Barselonom upisao 2 poena.

Džastin Delman predvodio je Barselonu sa 25 poena a dvocifren učinak upisali su Tibor Pleis (12 pts) i Dešon Tomas (16 pts).

Bio je to tek četvrti trijumf Estudijantesa u španskom Šampionatu i 4 poraz Barselone u svim takmičenjima od početka sezone.

Podsećamo da će Barselona igrati u istoj grupi sa Zvezdom u TOP 16 fazi Evrolige a prvi meč dva tima igra se u četvrtom kolu kada Zvezda ide u goste šampionu Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Sunday, 21.12.2014
23:35

Pokazao je da nisu nedodirljivi. A, ko je gledao utakmicu zna kako je Estudijantes pefektno odigrao. Barselona je imala odlican procenat suta, odlicno igrali odbranu, ali jednostavno je sve htelo Estudijantes veceras. Kamo srece da Barsa ne odigra ovako protiv Zvezde jer su realno stvarno odigrali odlicnu partiju.