ACB - Valensija ubedjiva protiv Mursije

Autor: Boban Filipović
subota 24.01.2015.
21:23
Izvor: Sportske.net

Na premijeri 18. kola španskog šampionata košarkaši Valensije su pred preko 8 hiljada svojih navijača tukli Mursiju rezultataom 81:63.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Odlazak sa kormila trenera Velimira Perasovića zbog razočaravajućih rezultata ove sezone, pre svega na evrosceni, čija je kulminacija bila poraz od rumunskog Asesofta na domaćem parketu u Evrokupu, imao je blagotvorno dejstvo na igrače Valensije koji su danas predvođeni dojučerašnjim pomoćnikom hrvatskog stručnjaka, Karlesom Duranom, upisali 11. prvenstvenu pobedu u tekućoj sezoni u ACB ligi.

Utakmica je bila prilično izjednačena u provm poluvremenu, Murisja je odolevala do treće deonice, kad Valensija stiče dvocifrenu prednost posle čega gosti nisu uspeli da se vrate u život.  Na kraju meča na semaforu je pisalo 81:63.

Najbolji pojedinac u pobedničkom satavu bio je Romain Sato sa 20 poena, odličnu partiju pružili su crnogorski centar Bojan Dubljević sa 18 ubačenih poena i 'starosedelac' Pau Ribas koji je postigao 13 poena.

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović je za 22 minuta na parketu imao skroman učinak od 5 poena (1/4 za dva, 1/3 torojke), 2 skoka i jedne asistencije. Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić nije bio u timu.

Kod gostiju Murisje bolji od ostalih Hose Anhel Antelo sa 17 poena. Ako im je za utehu, potez utakmice je trojka brazilskog plejmejkera Neta s pola terena na isteku prve četvrtine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke