ACB - Valensija ruši sve pred sobom

Autor: Boban Filipović
nedelja 06.12.2015.
20:11
Izvor: Sportske.net

'Slepi miševi' pokorili i Sevilju u 9. kolu španskog košarkaškog šampionata. Od srpskih košarkaša najzapaženije role ostvarili Ivan Paunić i Luka Bogdanović

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Valenija je nastavila da teroriše svoje rivale, poslednja žrtva bila je Sevilja koja je položila oružje pred liderom pred svojom publikom (67:71).

Vladimir Lučić nije ulazio u igru kod pobendika, dok je na drugoj strani Nenad Milejnović za 23 minuta na parketu ubacio 4 poena i zabeležio 4 asistencije. Igrač utakmice bio je bek Valensije Rafa Martinez sa 22 postignuta poena, pogodio je pet trojki iz šest pokušaja.

Unikaha je slavila u Badalonu protiv Huventuda rezultatom 90:84 zahvaljujući odličnoj igri u drugoj i trećoj deonici.

Stefan Marković
je igrao nešto više od 25 minuta, pogodio jedini šut koji je uzeo, i osim dva postignuta poena imao isto toliko skokova i asistencija. Nemanja Nedović je ubacio 6 poena, imao 3 asistenciej i jedan skok za 14 minuta provedenih na parketu.

Sinoć je na premijeri 9. kola Fuenlabrada upisala tesnu pobedu pred svojom publikom protiv Bilbaoa (79:75), na krilima iskonsog hrvatskoj pleja Marka Popovića koji je brojao do 19 i srpskog beka Ivana Paunića koji je za 32 minuta u igri postigao 17 poena i imao 6 skokova.

paunic

Oliver Stević se nije upisao u strelce kod pobednika, uhvatio je tri lopte pod obručima za nešto menja od 14 minuta provedenih na terenu, dok je na drugoj strani Dejan Todorović pogodio jednu trojku i zabeležio dva skoka iasistenciju za nešto menje od 10 minuta.

Luka Bogdanović
je uz Danijela Klrak bio najzaslužniji za pobedu Andore nad fenjerašem Gipzuokoom. Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana je upisao 14 poena i 3 skoka u trijumf svog tima.

Najubedljiviju pobedu u do sada odigranim mečevima zabeležio je aktuelni šampion Šanije i Evrope Real Madrid, Mursija je ispraćena iz prestonice zaleđena na minus 21 (101:80). Džejsi Kerol i Serhio Ljulj su bili najzapaženiji u redovima 'Los Blankosa' sa po 16 postignutih poena.

Ekipa Pabla Lasa tako u dobrom raspoloženju dočekuje veoma bitan evroligaški duel sa Bajernom u Minhenu.

Druga utakmica na kojoj srpskih košarkaša nije bilo u protokolu odigrana je na Kanarskim ostrvima, gde je Gran Kanarija bila bolja od Obradorija rezultatom 88:75.

Preostala tri meča 9. kola Endesa lige na programu su večeras, Laboral Kuća dočekuje Tenerife, Muslijevoj Manresi u goste dolazi Barselona, dok će Birčevićev Estudijantes u Madridu deliti megdan sa Jelovčevom Saragosom.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke