ACB - Valensija gazi redom, Nedović tragičar

Autor: Boban Filipović
nedelja 22.11.2015.
15:55
Izvor: Sportske.net

Od srpskih košarkaša koji nastupaju u Španiji ovog popodneva radovali su se Vladimir Lučić, Luka Bogdanović i Dejan Todorivić.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Najuzbudljivije je bilo u Andori, gde su domaći u utakmici "na jednu loptu" savladali Unikahu rezultatom 82:79.

Nemanja Nedović je imao priliku da izbori produžetak za goste iz Malage, ali je njegov šut za tri poena bio neprecizan. Srpski kombo bek je inače bio najefikasniji u poraženom sastavu sa 15 postignutih poena, Stefan Marković je imao učinak od 7 poena i 6 asistencija.

S druge strane, Luka Bogdanović nije imao svoj dan, postigao je za njega preskromnih 6 poena, promašio je sva četiri šuta van linije 6.75. Igrač utakmice i najzaslužniji za trijumf Andore bio je Gruzin Giorgi Šermadini sa 15 poena i 10 skokova.

Valensija je vezala sedmi trijumf iz isto toliko prvenstvenih utakmica, pošto je danas na svom parketu bila veoma ubedljiva protiv Gipuzkoe (92:65).

Vladimir Lučić je pružio solidnu partiju i utakmicu završio sa učinkom od 9 poena i 4 skoka.

Gran Kanarija se vratila na pobednički kolosek trijumfom nakon produžetka na svom bunjištu protiv Saragose (91:79). Gostima nije pomogla ni još jedna odlična partija Stevana Jelovca, sprski centar bio je najefiksniji igrač utakmice sa 19 poena, nedostajala su mu dva skoka za dabl-dabl. Aragonci su pali u dodatnih pet minuta i taj deo igre izgubili sa 17:5.

Bilbao je slavio u Sevilji rezultatom 81:71. Nenad Miljenović je sa 10 poena bio jedna od retkih svetlih tačaka kod poraženih Andalužana, na drugoj stani Dejan Todorović je postigao 4 poena za goste iz Baskije.

Sinoć je na premijeri 7. kola Endesa Lige Tenerife je prevođen Crnogorcem Blagotom Sekulićem (14 pts, 7 sk, 3 as, indeks 31) slavio u Fuenlabradi, rezultat je bio 85:94.

Srpski košarkaši iz poraženog sastava bledi, Ivan Paunić je postigao pet poena, a Oliver Stević samo jedan.

Večeras su na programu još četiri utakmice, najzanimljivije će biti u Vitoriji gde Laboral Kuća dočekuje Barselonu koja još uvek nije osetila gorčinu poraza.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke