ACB - Unikaha čuva lidersku poziciju

Autor: Boban Filipović
subota 04.04.2015.
22:02
Izvor: Sportske.net

Danas su odigrane prve tri utakmice 27. kola španskog košarkaškog prvenstva, najajči utisak od svih srpskih košarkaša koji su nastupali za svoje klubove ostavio je Luka Bogdanović, dobre role pružili su Stefan Marković, Branko Cvetković i Vladimir Lučić.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Fenjeraš Fuenlabrada je dočekala lidera Unikahu, stekla sedam poena prednost do poluvremena, ali gosti iz Malage u nastavku uspevaju da dođu do 23. trujumfa koji im garantuje ostanak na čelu tabele. Rezultat je bio 75:78.

Rajan Tulson je bio najefikasniji u pobedničkom satsvu sa 23 poena, dok je srpski reprezentativni plej Stefan Marković za 16 minuta provedenih na parketu imao učinak od 8 poena uz po jednu asistenciju i skok.

Kod Fuenlabrade statndardno najbolji Andi Panko, koji je brojao do 21, jedini koji ga je pratio bio je bivši reprezentativac Srbije Branko Cvetković sa 13 poena, 5 skokova i 3 asistencije za nešto više od pola sata u igri.

Luka Bogdanović je odigrao odlično protiv Valensije u gostima, postigao 18 poena za 36 minuta u igri, ali to nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Rafa Martinez (21 pts), Vives (20 pts), Pau Ribas (17 pts) i Vladimir Lučić (13 pts za pola sata u igri) su bili najzaslužniji za tesan trijumf Valensije (95:91). Nemanja Nedović je igrao nešto više od 13 minuta i za to vreme ostvario učinak od 2 poena i po jedne asistencie i skoka.

Prvi duel 27. kola ACB lige odigran je je u matine terminu u San Sebastijanu, gde je Gran Kanarija trijumfovala protiv domaće Gipuzkoe (72:74).

Albert Oliver, Tavares i Beaz su bili dvocifreni kod pobednika, do su u poraženom sastavu najviše pokazali Doblas i Grimau.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke