ACB - Trijumf Barse pred gostovanje Zvezdi

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.03.2015.
14:58
Izvor: Sportske.net

Ekipa Ćabija Paskvala ostvarila je 17. pobedu u nacionalnom šampioonatu u tekućoj pošto je danas u matine tereminu bila bolja od Fuenlabrade u 24. kolu.

euroleague.com
euroleague.com

Povezane vesti

Barsa je pred nešto više od 4500 hiljade gledalaca u 'Blaugrani' trijumfovala rezutatom 88:82 i u pobedničkom raspoloženju dočekuje utakmicu 11. kola Top 16 faze Evrolige protiv Crvene zvezde Telekom u Beogradu.

AKtuelni Šampion Španije je tokom prve tri četvrtine gradio prednost, na ulasku u poslednji kvartal ona je iznosila 13 razlike, da bi u  finišu usledilo opuštanje.

Džastin Dolman je vodio Katalonce do pobede sa 19 postignutih poena, Dešon Tomas i Bred Oleson su dodali po 11, hrvatskom centru Antu Tomiću je nedostajao jedan skok za dabl-dabl učinak (10 pts, 9, sk), a Tomasu Satoranskom dve asistencije (10 pts, 8 as).

Kod Fuenlabrade, kao i obično, najbolji Andi Panko, koji je ubacio 21 poen.

Nešto ranije Bilbao je pred pred skoro 9 hiljada  ljudi u svojoj dvorani ubedljivo savladao Gran Kanariju (90:74), i ostao na deobi trećeg i četvrtog mesta na tabeli sa Barselonom.

Dairis Bertans je blistao u pobedi Baska sa 24 postignuta poena, iskusni plejmejker Raul Lopez je ubacio 18. Danilo Anđušić je ostao bez učinka, igrao je samo pet minuta, Dejana Todorovića nije bilo u sastavu.

Dvojac koji je u prošlom kolu bili najzaslužniji što je Barsi uzet skalp na Kanarskim ostrvima, Tomas Belas i Albert Oliver, i danas je bio najraspoloženiji za igru u svojoj ekipi, ali to je nije spasilo poraza.

U isto vreme Estudijantes je savladao Saragosu u Madridu rezultatom 66:61.

Pjetro Aradori bio je najefikasniji u pobedi 'Studenata' sa 15 poena, krilni centar reprezentaicije Srbje Stefan Birčević je pogodio jednu trojku za 20 minuta provedenih na parketu.

U poraženom sastavu kod gostiju iz Aragona, najraspoloženiji za igru bio je Lendri sa 17 poena, naš Stevan Jelovac je ponovo pružio solidnu partiju i meč završio sa 14 poena i 7 skokova za 21 minut u igri, Raško Katić je igrao pet minuta manje i imao učinak od 6 poena i 5 skokova.

Juče su odigrane tri utakmice 24. kola ACB lige, Obradorio je deklasirao Mursiju (104:56), Gipuzkoa je slavila na gostovanju kod fenjeraša Manrese (64:79), dok je Andora pred svojim navijačima savlala Tenerife (73:58).

Luka Bogdanović je uz Vojdana Stojanovskog i Viktora Sadu bio najzaslužniji za trijumf Andore, doskorašnji košarkaš Partizana je postigao 15 poena za 27 minuta provedenih na parketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke