ACB - Srbi briljirali, Valensija pobedila 42 razlike!

Autor: Boban Filipović
nedelja 17.04.2016.
21:55
Izvor: Sportske.net

Odigrano je osam utakmica 28. kola španske Endesa lige, uz veoma zapažene role srpskih košarkaša.

twitter @ACBCOM
twitter @ACBCOM

Povezane vesti

Pročešljaćemo dešavanja u najjačoj košarkaškoj ligi u Evropi kroz učinak Srba.

Krenućemo od Ivana Paunića, koji definitivno igra ove sezone u reprezentativnoj formi u dresu Fuenlabrade.

Andalužani su kao gosti slavili na Kanarskim ostrvima protiv Tenerifa, direktnog konkurenta u borbi za plej-of, sa ubedljivih 92:67, a jedan od najboljih na utakmici bio je Paunić sa 18 poena. Drugi Srbin iz redova Fuenlabrade, Oliver Stević, usadio je u trijumf 4 poena i 6 skokova.

Bivši kapiten Partizana, Vladimir Lučić, bio je epizodista u veoma ubedljivoj pobedi svoje Valensije u San Sebastijanu nad fenjerašem Gipzukoom, budući da je na parketu proveo nepunih devet minuta. 'Slepi miševi' su trijumfovali rezultatom 121:79 uz 7 poena srpskog krila.

Nemanja Nedović je sa 14 postignutih poena uz Mindaugasa Kuzmisnaksa bio najefikasniji u važnom trijumfu Unikahe nad Andorom u Malagi (82:71). Reprezentativac Srbije je uz to imao 4 asistencije i 3 rampe. Isti broj poena kao i Nedović, za poražene goste upisao je bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana Luka Bogdanović, koji je takođe bio najefikasniji u svom timu.

Stevan Jelovac
je sa 15 poena i 6 skokova bio među najboljima u Saragosi, koja je pred svojom publikom poražena od Gran Kanarije (87:96). Aragonci nisu imali rešenja za Alberta Olivera (20 pts, 5 as, 4 sk), koji je imao indeks 26, što ga čini najkorisnijim igračem 28. kola.

Tesnu pobedu na gostovanju u Mursiji upisala je Manresa (83:85), naših Dejana Muslija i Nemanje Jaramaza. Srpski centar je postigao 12 poena i imao 3 skoka, dok je skorašnje pojačanje Manrese iz podgorićke Budućnosti imalo 8 poena i 3 skoka. Murisji, koja je prva ispod plej-of crte, nije pomoglo ni 20 poena lucidnog argentinskog pleja Fakunda Kampaca, koji je kao i MVP Oliver imao indeks korisnosti 26.

Udeo Stefana Birčevića u tesnoj i veoma bitnoj pobedi Estudijantesa nad Obradorijom (71:70) u derbiju začelja bio je skroman, pošto je naš krilni centar postigao samo 2 poena i imao isto toliko skokova za oko 9 minuta provedenih u igri.

Dejana Todorivića
nije bilo u rosteru Bilbaa, koji je pred svojim navijačima razbio Sevilju rezultatom 101:82. Kod poraženih gostiju, Nenad Miljenović je bio među boljima sa 11 poena i 3 assietncije.

Real Madrid je bez većih probelma izašao na kraj sa Huventudom (91:77) i u pobedničkom raspoloženju dočekuje nastavak četvrfinalne serije protiv Fenerbahčea pred svojom publikom, gde će pokušati da izbori majstoricu u Istanbulu, nakon dva poraza na Bosforu u prva dva meča.

Svi igrači Reala osim Luke Dončića su se upisali u strelce na ovoj utakmici, odsočili su Džejsi Kerol koji je ubacio pet trojki (15 pts) i Rudi Fernandez (14 pts) koji je četiri puta bio precizan van linije 6.75. Kod poraženih Katalonaca vrlo dobar utisak je ostavio srpski centar Milovan Raković sa 13 postignutih poena, uz samo jedna promašaj iz igre za 15 minuta provedenih na parketu.

Za kraj dodajmo da je duel između Barselone i Laboral Kuće u 'Blaugrani' odložen zbog obaveza obeju ekipa u 1/4 finalu Evrolige.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke