ACB - Šokantan poraz Barse, Baskonija jedva, pobeda Reala

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.12.2016.
20:22
Izvor: Sportske.net

U 12. kolu španske ACB lige, dogodilo se jedno veliko iznenađenje.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Košarkaši Barselone poraženi su na gostovanju ekipi River Andore rezultatom 87-80.

Vodila je domaća ekipa tokom većeg dela susreta, velikan iz Katalonije se vratio u trećem kvartalu i najavio moguć preokret, ali je domaćim odigrao dobru poslednju četvrtinu i postarao se za iznenađenje kola.

U pobedničkom sastavu petorica dvocifrenih, predvodio ih je češki reprezentativac David Jelinek sa 18 poena. Njega je pratio Endru Olbisi sa 15 poena i sedam asistencija, 13 poena je dodao Burjanadze. Stariiji brat NBA senzacije Janisa Antetokumpa Tanazis, upisao je 12 poena i pet skokova, a dvocifren je bio i Šermadini sa 11 poena.

Bivši košarkaš Zvezde Oliver Stević upisao je šest poena i dva skoka za 17 minuta.

U Barsi, 21 poena Ante Tomića uz devet skokova, 14 poena je dodao Rajs, ostali su bili jednocifreni.

Buboa Beaubois

Baskonija je sprečila još jedno iznenađenje, kako su u Vitoriji preokrenuli rezultat u poslednjem kvartalu i došli do trijumfa nad Estudijantesom.

Na kraju je bilo 82-77 za izabranike Sita Alonsa, koji su tako upisali i četvrtu vezanu pobedu u svim takmičenjima.

Nakon prvog kvartala delovalo je da će ovo biti još jedan lak posao za španskog evroligaša, ali je u drugoj deonici Estudijantes nagovestio povratak u meč. Na poluvreme se otišlo sa osam poena razlike za domaćina, da bi gosti u trećoj četvrtini okrenuli rezultat u svoju korist, i u poslednjih 10 minuta ušli sa tri poena prednost.

Domaćin se ipak konsolidovao, dobili su poslednji kvartal sa osam razlike i na kraju slavili.

Meč je obelžio okršaj sjajnih šutera, Rodrig Buboa je upisao 31 poena u pobedničkom sastavu (3/5 za tri), dok je sa druge strane njegov sunarodnih Edvin Džekson meč okončao sa 26 poena (4/8 za tri).

U Baskoniji dvocifreni su bili i Adam Hanga sa 11 poena, Larkin je dodao 10 uz šest asistencija. Bivši igrač Zvezde Jaka Blažič je upisao samo dva poena za 12 minuta.

Kod Estudijantesa, Džeksona su pratili bivši igrač Partizana Džamar Vilson sa 15 poena, Haim Fernandez sa 14, kao i Viktor Arteaga sa 11 poena.

Gustavo Ajon

Real je uz malo muke savladao Bilbao na strani, na kraju je bilo 77-85 za izabranike Pabla Lasa.


Madriđani su dobili prvo poluvreme sa 10 poena razlike, u trećoj deonici se domaćin vratio i u poslednji kvartal se ušlo sa samo četiri poena prednosti u korist prvaka. Dodali su gas Madriđani kada je trebalo, dobili su poslednju deonicu i došli do novog trijumfa u ligi.

Do pobede ih je vodio Gustavo Ajon sa 14 poena i šest skokova, pratili su ga Rendolf sa 13 poena, Luka Dončić sa 12, švedski reprezentativac Džefri Tejlor je dodao 11 poena, koliko je imao i Džejsi Kerol sa klupe. Dvocifren još Donte Drejper sa 10 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke