ACB - Silna Laboral Kuća, Barsa trojkama 'okrenula' Unikahu

Autor: Boban Filipović
nedelja 06.03.2016.
21:45
Izvor: Sportske.net

Baksijskim derbijem spuštena je zavesa na 22. kolo ACB lige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Laboral Kuća je u Vitoriji demonstrirala silu protiv Bilbaoa. Evroligaš je slavio sa ubedljivih 108:62 i na pravi način reagovao nakon prekjučerašnjeg poraza od Olimpijakosa u Pireju u 9. kolu Top 16 faze.

Briljirao je plejmejker Darijus Adams koji je ubacio 30 poena i on će poneti zvanje najkorisnijeg igrača kola.

Dejan Todorović je ostao bez učinka u poražanom sastavu, za nešto manje od pet minuta u igri 'popio je dve banane'.

U duelu 'ranjenika' nakon ubedljivih poraza u Evroligi, Unikaha je bolje ušla u meč protiv Barse u 'Blaugrani', ali na kraju ostala praznih šaka. Andalužani su imali sedam poena viška na poluvremenu, ali su Katalonci u trećem kvartalu, odličnim šutem van liniije 6.75 napravili veliki preokret, preuzeli vođstvo, i u poslednjih 10 minuta igre zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani upisali 20. prvenstvenu pobedu u sezoni i izjednačili se sa Valensijom na čelu tabele.

Konačan rezultat ovog evroligaškog obračuna i derbija 22. kola bio je 83:77.

arojo

Karlos Arojo je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 15 poena, "namestio je ruku" iskusni Portorikanac i pogodio je 5 trojki iz 6 pokušaja. Talentovani Bugarin Aleksandar Vezenkov je ubacio 13, Huan Karlos Navaro 12, a Pau Ribas 11 poena.

U redovima Unikahe najzapaženiji pohjedninac bio je Džek Kuli sa 17 poena. Naš Nemanja Nedović je postigao 5 poena, promašio je svih pet šuteva van linije 6.75 za 19 minuta koliko je proveo u igri.

Stefan Marković nije bio u sastavu jer se još uvek nije u potpunosti oporavio od teške povrede. Ekipa Đoana Plaze teško uspeva da nadomesti odsustvo srpskog reprezentativnog pleja i jednog od najboljih defanzivaca u Evropi, očajni rezultati kluba iz Malage u poslednje vreme svedoče o tome.

Manresa je poražena pred svojom publikom od Obradorija iz Kompostele (64:81), to oj je bio peti poraz u nizu. Dejan Musli je imao najveći indeks korisnosti kod domaćina (13), sa učinkom od 5 poena, 8 skokova i 4 asistencije, ali je srpski centar odigrao daleko ispod svog ovosezonskog nivoa, veoma loše je šutirao iz igre, pogodio je samo jedan od sedam pokušaja.

O dešavanjima sa utakmica 22. kola koje su odigrane u matine terminu opširnije se možete informisati OVDE.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke