ACB - Real se vratio na pobednički kolosek, maestralni Jelovac!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.11.2016.
16:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida vratili su se na pobednički kolosek nakon dva teška poraza koje su doživeli u duelima sa Barselonom i moskovskim CSKA.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Španije upisao šestu pobedu u ACB ligi pošto je u okviru 7. kola savladao Tenerife rezultatom 86:59 (23:19, 23:13, 20:14, 20:13) čime je ujedno prekinuo mini seriju od dva vezana poraza.

Ekipa Pabla Lasa poražena je prethodnog vikenda u "El Klasiku" a zatim je izgubila od CSKA u okviru 6. kola Evrolige zbog čega je današnji meč sa trećeplasiranom ekipom španskog prvenstva imao izuzetan značaj.

Gosti sa Kanarskih Ostrva stigli su u Madrid sa skorom 5-1 pošto su u dosadašnjem toku prvenstva izgubili jedino od Unikahe, ali se realno nije očekivalo da će Tenerife pružiti veći otpor protiv Real Madrida.

"Kraljevski klub" su do šeste pobede u šampionatu predvodili Džejsi Kerol i Gustavo Ajon sa po 14 poena, dok je Luka Dončić postigao 13 poena i upisao 5 skokova i isto toliko asistencija.

U matine terminu igrane su još dve utakmice. Pobede su ostvarile ekipe Unikahe i Saragose a srpski internacionalac Stevan Jelovac upisao je partiju sezone pošto je u pobedi nad Fuenlabradom postigao 29 poena i upisao 10 skokova.

Bivši košarkaši Partizana Ivan Paunić i Dejan Musli nisu bili tako zapaženi pošto je prvonavedeni ubacio 7 poena u porazu Fuenlabrade, dok je centar Unikahe zabeležio 2 poena i 2 skoka u trijumfu nad Bilbaom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke