ACB - Real na vrhu, ostala još jedna karta za plej-of

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.05.2017.
15:22
Izvor: Sportske.net

U okviru 30. kola španskog košarkaškog šampionata, od 12 sati i 30 minuta odigrana su četiri meča, dok su se sat vremena kasnije sastali i Gran Kanarija i Mursija, evo ishoda tih duela.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaši madridskog Reala savladali su Saragosu rezultatom 78-98 i učvrstili se na čelu tabele.

Favorizovani Madriđani su lako arhivirali ekipu koja se bori za opstanak, a do pobede ih je predvodio raspucani Džejsi Kerol sa 23 poena.

Dobre role pružili su i Ljulj i Mačijulis sa po 14 poena, kao i Entoni Rendolf koji je postigao 12 poena.

U poraženoj ekipi 16 poena Norela, 14 je dodao Juskevičijus, dok su po 10 upisali sprski internacionalac Stevan Jelovac i Amerikanac Markus Najt.

Barselona je rasturila Fuenlabradu u Kataloniji, na kraju je bilo 87-53.


Gosti su se držali samo u prvoj četvrtini, da bi im Barsa pokazala ko je gazda u drugom periodu, koji su dobili sa 19 poena razlike.

Do kraja je razlika samo rasla, a najbolji u pobedničkom sastavu bio je Vezenkov sa 14 poena, dok su po 12 dodali Tomić (10 sk.) i Bred Oleson. Dvocifren sa 10 i Šveđanin Erikson.

U poraženom sastavu po 10 poena Marka Popovića i Fransiska Kruza.

Poznato je sedam od osam učesnika doigravanja, a osmi će najveroatnije biti Morebank Andora, koja je na svom terenu iznenadila Valensiju sa 89-84.

Utakmica je bila vrlo tesna i neizvesna, domaćin je većim delom imao prednost, ali su košarkaši Valensije umalo preokrenuli stvari u svoju korist u poslednjem periodu.

Andora je ipak izdržala i na kraju došla do vrednog trijumfa.

Sjajne partiju pružili su Dejvid Voker sa 23 poena i Šermadini sa 22, pratili su ih bivši igrač Crvene zvezde Oliver Stević sa devet i Tanazis Adetokunbo sa osam poena.

U poraženom sastavu 20 poena je upisao Romein Sato, 11 je dodao Sastre, dok su po 10 upisali Bojan Dubljević i Rafa Martinez.

U ostalim susretima odigranim danas, Tenerife je savladao Bilbao sa 80-76, Huventut je deklasirao Manresu sa 100-66, dok je Gran Kanarija savladala Mursiju sa 74-64.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke