ACB - Nedović eksplodirao, Musli se muški nosio sa Burusisom

Autor: Boban Filipović
nedelja 22.05.2016.
16:08
Izvor: Sportske.net

Završen je regularni deo sezone u Endesa ligi, u plej-ofu ćemo gledati petoricu srpskih košarkaša. Stefan Marković i Nemanja Nedović će deliti megdan protiv svog bivšeg kluba gde je Vladimir Lučić epizodista, dok će Ivan Paunić i Oliver Stević pokušati da

twitter @nedovic1624
twitter @nedovic1624

Povezane vesti

Igrač koji je obeležio 34. kolo ACB lige je reprezentativac Srbije Nemanja Nedović.

Nedović je bio fenomenalan u Komposteli, gde je Unikaha savladala Obradorio rezultatom 77:64. Bio je najefikansiji igrač utakmice i celog kola sa 27 poena (1/4 za dva, 6/8 za tri, 7/7 penali) za 21 minut proveden u igri . Uz to je zabeležio 4 asistencije i 2 skoka.

Stefan Marković je pobedi Andalužana doprineo sa 2 poena, 3 skoka i asisetncijom, igrao je samo 13 minuta, ali dobro je poznato da je njegova specijalnost defanziva i da je beliki deo sezone propustio zbog gadne povrede.

Zbog poraza u San Sebastijanu od poodavno prežaljene Gipuzkoe rezultatom 78:73, iz lige je ispao Estudijantes, a potencijalni reprezentativac Srbije Stefan Birčević je na ovom meču ubacio jednu trojku i uhvatio jednu loptu pod obručima za 8 i po minuta provedenih na parketu.

Poraz 'Studenata' sačuvao je u ligi Manresu, uprkos porazu od Laboral Kuće u Vitoriji. Učesnik fajnal-fora Evrolige je upisao tesnu pobedu (83:80), ponajviše zahvajujući sjajnom plejmejkeru Darijusu Adamsu koji je postigao 21 poen, ubacivši pet trojki iz sedam pokušaja.

Dejan Musli se junački nosio sa najdominantnijim centrom Evrope ove sezone Janisom Burusisom, za pola sata u igri prostigao je 11 poena i uz to imao po 6 skokova i asistencija i jednu rampu, dok je Grk imao učinak od 14 poena, 7 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Nesuđeni reprezentativac Srbije je imao indeks korisnosti 23 i u tom segmentu nadamašio Burusisa (22). Nemanja Jaramaz je igrao 17 minuta za poraženi sastav i imao solidan učinak od 7 poena i 4 skoka.

musli

Sigurno je da će nakon još jedne vrlo dobre Muslijeve partije ponovo biti polemika što ga je Aleksandar Đorđević izostavio sa spiska kanditata za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, naročito kada se uzme u obzir da Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov iza sebe imaju prilično neubedljivu sezonu.

Još jedan igrač za koji dobar deo javnosti smatra da je nepravedno izostavljen sa spiska selektora Đorđevića, Stevan Jelovac, bio je među najboljima u ekipi Saragose koja je šokirala Bilbao u gostima, 'kecmanovskom trojkom' sa zvukom sirene pobedila s pola koša prednosti u utakmici koja joj ama baš ništa nije značila, a Baskijce ostavila u suzama i bez plasmana u plej-of. Srpski krilni centar je u pobedi Aragonaca participirao sa 13 poena i 5 skokova za svega 12 i po minuta u igri. Na drugoj strani, Dejana Todorovića ponovo nije bilo u timu.

Poraz Bilbaoa uveo je na 'mala vrata' u plej-of Fuenlabradu, uprkos porazu pred svojom publikom od Mursije (61:73).

Ivan Paunić je odigrao jednu od svojih najslabijih partija u sezoni, nije ga hteo šut, promašio je sva četiri pokušaja za trojku i meč završio sa, za njega skormnih 6 poena za pola sata koliko je proveo na parketu, ali bio veoma dobar u skoku i pokupio čak 8 lopti pod obručima. Možda je imalo uticaja i to što ni njegovog imena nema na Đorđevićemov spisku.

paunic

Najbolji pojedinac u redovima poraženih Andalužana bio je iskusni srpski krilni centar Oliver Stević koji je ostvario dabl-dabl učinak od 12 poena i 10 skokova.

Vladimir Lučić, možda ohrabren što se našao na spisku selektora Đorđevića uprkos bledunjavim igrama tokom većeg dela sezone, je odigrao jednu od svojih boljih rola danas. Valensija je pred svojom publikom savladala Andoru sa 81:67, a bivši kapiten Partizana ubacio 11 poena i zabeležio 2 skoka za 24 minuta u igri.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio bivši košarkaš Crvene zvezde i Parizana Luka Bogdanović sa 14 poena, zabeležio je i 6 skokova.

Nenad Miljenović
se nije upisao u strelce u porazu Sevilje od aktuelnog prvaka Real Madrida (90:97), mada je srpski plejmejker malo igrao - nepunih šest minuta. 'Los Blankose' je predvodio meksički centra Gustavo Ajon sa 23 poena i 15 skokova.

Bez učinka je ostao i centar Milovan Raković, čiji Huventud je slavio ubedljivu pobedu protiv Gran Kanarije u Badaloni rezultatom 96:76. Blistao je bivši reprezentativac Španije Serhi Vidal, inače nakorisniji igrač kola, sa indeksnom valorizacijom 36 (22 pts, 8 sk, 5 as, 3 bl).

Na nuli je ostao i bivši centar Partizana i bivši reprezentativac Đorđe Gagić. On je igrao samo dva minuta protiv Barselone, koja je ubedljivim trujumfom nad Tenerifama u 'Blaugrani' (93:58) čekirala pol poziciju pred plej-of.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Sunday, 22.05.2016
20:38

Veliki nabedjeni trener. Musli Za klasu je bolji od Stimca I Kuzmica. MILUTINOV JE MLAD . I zasluzuje poziv.