ACB - "Kraljevi" jači od "Kneževa" u borbi za polufinale

Autor: Boban Filipović
nedelja 28.05.2017.
21:15
Izvor: Sportske.net

Andora je dobro namučila aktuelnog šampiona Španije, ali 'Los Blankosi' nisu dozvolili iznenađenje.

BETA/AP Photo/Andre Penner
BETA/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

'Kraljevski klub' je u majstorici bio bolji od Androre u Madridu, slavio sa 95:84 i sa 2:1 u pobedama osigurao plasman u polufinale plej-ofa španskog šampionata.

Real je dobio prvi kvatral sa 27:18 i činilo se da će lako doći do pobede, ali "Kneževi" su pružili žilav otpor, do poluvremena istopili razliku na minus 7, rešili u svoju korist i treći period igre i u odlučujućih deset minuta ušli sa svega tri poena zaostatka.

Ipak, kvalitet 'Los Blankosa' dolazi do izražaja u poslednjoj četvrtini, Lasov tim dobija ovaj period igre sa 26:18 i sada čeka ishod duela u Malagi između Unikahe i Tenerifea da sazna ko će mu biti rival u polufinalu.

Serhio Ljulj
je kao i obično bio najefikasniji u Realu sa 20 poena, imao je i po dva skoka i asistencije.

Pratili su ga Gustavo Ajon sa 15 poena i 9 skokova, Luka Dončić sa 12 poena i 7 skokova i kapiten Felipe Rejes sa 11 poena i 8 skokova. Rudi Fernandez i Džesji Kerol su ubacili po 9 poena, a Entoni Rendolf je flertovao sa dabl-dablom upisavši po 8 poena i skokova.

U poraženom sastavu najbolji Đorđi Šermadini sa 21 poenom i 6 skokova, David Jelinek je ubacio 16 poena, a ponovo je bio vrlo dobar i bivši krilni centar Crvene zvezde i FMP-a Oliver Stević sa učinkom od 11 poena i 4 skoka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke