ACB - Katastrofalna sezona Barselone

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.05.2017.
19:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši katalonskog sastava završili su sezonu ispadanje u 1/4 finalu španskog plej-ofa.

EPA/VALDA KALNINA
EPA/VALDA KALNINA

Povezane vesti

Izabranici Jorgosa Barcokasa završili su takmičenje i u ACB ligi, kako su u prvoj rundi plej-ofa poraženi od Valensije sa 2:1 u seriji.

Finalista ovogodišnjeg izdanja Evrokupa je iskoristio prednost domaćeg terena i u majstorici nadigrao Barselonu rezultatom 67-64.

Nakon uvodnih 10 minuta je bilo jasno da će "Blaugrana" imati jako težak zadata. Izgubili su taj kvartal sa 19-14, a u drugom periodu nisu uspeli da smanje deficit.

Ipak, u trećoj četvrtini su zaigrali nešto bolje, dobili taj deo igre sa 18-21 i u poslednjih 10 minuta ušli sa dva poena manjka.

Valensija je ipak zadržala prednost i na kraju upisala trijumf, koji joj je obezbedio plasman u polufinale.

Pobednički sastav je predvodio Bojan Dubljević sa 10 poena i čak 15 skokova, efikasniji od njega su bili samo San Emeterio sa 13 i Rafa Martinez sa 12 postignutih poena.

U ekipi Barselone samo dva dvocifrena igrača, Tajris Rajs je upisao 18 poena, Ante Tomić 14.

Podsetimo da se i u Evroligi nisu našli među osam najboljih ekipa, što je svakako neuspeh za ekipu Barsinog renomea, dok se i u Kupu Kralja nisu proslavili, kako su u polufinali poraženi upravo od Valensije.

Ovakav epilog gotovo sigurno znači i da Jorgos Barcokas neće predvoditi katalonski sastav u narednoj sezoni, videćemo ko će ga naslediti, kao glavni kandidati figuriraju trener Baskonije Sito Alonso i trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus.

U ostalim duelima 1/4 finala, takođe su zakazane majstorice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke