ACB - Kakva drama u Madridu! Estudijantes bolji od Barse nakon produžetaka!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.02.2017.
14:42
Izvor: Sportske.net

U okviru 21. kola španske ACB lige Barselona je poražena na gostovanju u Madridu, Tenerife je bio ubedljiv u Fuenlabradi, dok je Mursija deklasirala Betis.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Barsa igra sezonu za zaborava, a to iz dana u dan potvrđuju njihovi rezultati.

Sada su nakon produžetka izgubili od Estudijantesa rezultatom 83-81, samo dve sekunde pre kraja su imali pobedu u rukama!

Meč je tokom čitavog toka bio u egalu, Barsa se sredinom poslednje deonice odlepila, ali je domaćin uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Bivši igrač Crvene zvezde i Budućnosti Omar Kuk je pogodio dva bacanja na samo 40 sekundi do kraja i spustio na samo dva poena razlike za "Blaugranu".

U narednom napadu je Koponen izgubio loptu, Visedo je šutnuo trojku za preokret na sedam sekudni do kraja, promašio je ali su domaći košarkaši došli do ofanzivnog skoka, te je klupa odmah zatražila tajm-aut.

Perperoglu je faulirao Viseda i poslao ga na liniju penala, ovaj je omašio oba bacanja, da bi Balvin došao do ofanzivnog skoka! Odmah je Čeha faulirao ponovo Perperoglu, a centar Estudijantesa je za razliku od Viseda pogodio oba penala i odveo meč u produžetke!

U dodatnih pet minuta na snazi je kao i u većem delu regularnog toka bio egal. Imala je Barsa tri poena prednosti na minut do kraja, ali je Rajs napravio faul u napadu, da bi domaćin potom izjednačio trojkom Sutona.

Renfro je potom izgubio loptu, Kuk je promašio trojku na drugoj strani ali je Suton uhvatio ofanzivni skok i obezbedio novi napad svojoj ekipi. Oleson je faulirao Džeksona, Francuz je na 17 sekundi do kraja pogodi oba bacanja.

Na drugoj strani je Suton faulirao sunarodnika Tomića, poslao ga na liniju penala, ali je centar Barse bio polovičan.

Bivši igrač Partizana Džamar Vilson je predvodio naredni napad Estudijantesa, Eriskon ga je poslao na liniju penala. On je pogodio prvo, promašio drugo bacanje, Koponen je došao do lopte, dodao je Tomiću koji je u poslednjim sekundama uputio šut za tri iz očaja, nije pogodio te je domaćin na kraju slavio.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu sjajni Edvin Džekson sa 32 poena. On je bio jedini dvocifren, a pratili su ga Suotn sa devet i Kuk i Balvin sa po osam poena, dok je bivši plej "crno-belih" dodao šest poena.

U Barseloni 18 poena tragičara Tomića, 15 je dodao Koponen, dok je 11 upisao Klaver.

paunic

Najprijatnije iznenađenje ove sezone u Španiji, ekipa Tenerifea, ponovo je na vrhu ACB lige.

Bili više nego ubedljivi na gostovanju Fuenlabradi, slavili su rezultatom 61-85.


Do trijumfa su ih predvodili Abromaitis sa 12 poena, Henli sa 11, kao i Vajt sa 10 postignutih poena.

U poraženom sastavu po 12 poena su upisali O'Liri i Hetšajmer, dok je 11 dodao Smits. Ivan Paunić je za nešto manje od 20 minuta upisao pet poena i tri skoka.

Mursija je takođe bila veoma ubedljiva, ali na svom terenu, slavili su protiv Betisa rezultatom 92-80.

Do trijumfa ih je predvodio Nemanja Radović sa 22 poena i šest skokova, pratili su ga Beron sa 15, kao i Pocijus i Kampaco sa po 11 poena.

U poraženom sastavu 18 poena Loketa, 14 je dodao makedonski reprezentativac Vojdan Stojanovski.

Bivši igrač Partizana i Crvene zvezde Strahinja Milošević je dodao sedam poena i tri skoka, dok je bivši omladinac Partizana i 57. pik sa NBA drafta iz 2015. godine Nikola Radičević meč završio sa šest poena i dve uhvaćene lopte.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FaStee
Sunday, 26.02.2017
16:10

Barselona nikad gora,ruku na srce ubile su ih povrede,ali su doveli zamene i morali su mnogo bolje da igraju.Da nemaju onu licencu sa EL,verovatno ne bi ni grali sledece sezone

avatar
delije niksic
Sunday, 26.02.2017
15:45

Barselona je uzasna ove sezone!