ACB - Gostima ni mrvice, Huventud ponižen u Vitoriji

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.04.2017.
15:18
Izvor: Sportske.net

Sve četiri utakmice 31. kola španse ACB lige odigrane u nedeljnom matine terminu završene su pobedama domaćih ekipa. Baskonija ponizila ekipu Huventuda.

Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Četiri utakmice 31. kola španske ACB lige odigrane su u nedeljnom matine terminu, a gostima nisu pripale ni mrvice.

Najubedljivija je bila Baskonija. Evroligaš je deklasirao Huventud u Vitoriji i slavio rezultatom 81:45 (17:10, 26:15, 20:10, 18:10) čime je ostao u trci za prvim mesto na tabeli.

Sito Alonso je podelio minutažu na današnjoj utakmici, a svi igrači su uspeli da se upišu u strelce. Najefikasniji su bili Adam Hanga i Šejn Larkin sa po 11 poena, a pratili su ih Dio, Buboa i Blažič sa po 10 poena.

U poraženom sastavu Luka Bogdanović je upisao 6 poena i dodao 5 skokova.

Utakmica bez neizvesnosti odigrana je i u Bilbau gde je domaći sastav lako izašao na kraj sa Andorom. Bilbao Basket je slavio rezultatom 81:67 (21:23, 15:14, 19:15, 26:15) čime je ostao u trci za plasman u plej-of.

Za ekipu Bilbaa današnja utakmica je ponela epitet odlučujuće i to zbog činjenice da je Andora imala dve pobede viška, tako da bi eventualni poraz Baskijaca značio oproštaj od plasmana u eliminacionu fazu takmičenja.

Bilbao i Andora do kraja treba da odigraju po tri utakmice, a Baskijci imaju trjumf manje.

Naš Dejan Todorović je prikazao solidnu partiju u pobedi Bilbaa i doprineo sa 10 poena i 2 skoka u pobedi svog tima.

Pobede su uz nešto više neizvesnosti ostvarile ekipe Mursije i Fuenlabrade. Ekipa našeg Ivana Paunića (6 pts, 4 sk, 3 as) savladala je Gran Kanariju (75:72), dok je Jelovčeva Saragosa poražena na gostovanju Mursiji (88:80). Stevan Jelovac postigao je 8 poena i upisao 2 skoka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke