ACB - 'El Klasiko' u finalu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.06.2015.
19:04
Izvor: Sportske.net

Za titulu šampiona Španije u košarci boriće se Real Madrid i Barselona.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Katalonci su u majstorici polufinala plej-ofa Endesa lige savladali Unikahu u veoma neizvesnom i dramatičnom meču, dobili seriju sa 3:2 i braniće titulu prvaka Španije!

Četa Ćabija Paskvala je danas bila koncentrisaniji rival u završnici i trijumfovala nad gostima iz Malage rezultatom 77:74 (18:20, 17:17, 22:20, 20:17).

Podsetimo, Barsa je sa dve ubeldjive pobede u 'Blaugrani' povela sa 2:0 u seriji, a onda je usledio pravi odgovor Unihake u Andaluziji koja je pobedila dva puta pred svojim navijačima, ali nije uspela da napravi čudesan preokret u majstorici u prestonici Katalonije.

Najefikasniji u odlučujućoj pobedi Barselone bio je Dešon Tomas sa 14 poena, Ante Tomić je upisao 11, a Tomas Satoranski i Huan Karlos Navaro, čije je trojka u poslednjem minutu bila ključ pobede, po 10 poena. Džesjon Doelaman je bio na korak od dabl dabl učinka (9 pts, 12 sk).

U poraženom timu Džeson Grenžer, Rajan Tulson i Fran Vaskez su bili dvocifreni, svi su postigli po 10 poena, dok je plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Marković postigao jedan manje od pomenute trojice.



Barsa će u finalnoj seriji braniti titulu protiv najljućeg rivala i aktuelnog pravaka Evrope Real Madrida, koji je u polufinalnoj seriji bio bolji od Valensije i eliminisao je sa 3:1 u pobedama.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke