ACB - Baskonija lako kod kuće, Cvetković nije mogao sam protiv Obradorija

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.10.2016.
21:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub iz Vitorije preboleo je poraz od Barselone u ligi, te su nakon pobede u Evroligi slavili i u domaćem prvenstvu, Manresi nije pomogao ni sjajni Cvetković.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Baskonija je bila bolja od River Andore rezultatom 95-77.

Ekipa koju od ove sezone sa klupe predvodi španski strateg Sito Alonso došla je do svog trećeg trijumfa u ACB ligi, dok je Andora doživela prvi poraz.

Sjajan je u redovima Baskonije bio bivši košarkaš Partizana i reprezentativac Nigerije Džoš Akojon sa 20 poena, njega je pratio Šengelija sa 19, a po 13 su upisali Hanga i bivši košarkaš Zvezde Jaka Blažič. Podbacio je je još jednom Šejn Larkin, koji je upisao svega pet poena i dve asistencije, dok je i Barnjani bio slabiji nego inače sa devet poena i tri skoka.

U poraženom sastavu najbolji je bio Šermadini sa 15 poena, dvocifreni su bili i Burjanadze sa 14, kao i Voker sa 11 i Olbisi sa 10 poena. Srpski košarkaš i bivši igrač Zvezde Oliver Stević upisao je samo jedan poena za nešto više od 18 minuta na terenu.

Obradorio je došao do svog prvog trijujmfa u sezoni na gostovanju Manresi. Na kraju je posle produžetaka bilo 78-82 za goste, u čijim redovima su se istakli Amerikanci Vitington sa 19, Rosko Alen sa 18 kao i Miki Mekonel sa 12 poena i sedam asistencija.

U poraženoj Manresi odličan je bio bivši igrac Zvedze i Partizana Aleksandar Cvetković sa 18 poena, 4 asistencije i ukupnim indeksom 25. Bivši bek "crno-belih" Petar Aranitović upisao je osam poena za 24 minuta na parketu. Cvetković je bio i najefikasniji u svom timu, a pratili su ga Sags i Čakarun sa po 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Maclean
Sunday, 16.10.2016
22:18

To je taj jeftini Akojon koji nije imao pojma kako kaze Dule. Lik sad igra EL i ima ugovor 700 hiljada

avatar
bagra
Monday, 17.10.2016
10:53

Covek bio povredjen dok je igrao u partizanu, a i bio jedini play, ovde ima drugih da prenose loptu i organizuju, a onna miru ide palija:-)