ACB - Barsa uhvatila korak za Baskonijom i Realom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.03.2017.
15:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone savladali su Huventud i uhvatili priključak za ekipama koje posle 23 odigrane utakmice imaju po 16 pobeda.

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Pet utakmica 25. kola španske ACB lige odigrano je u standardnom nedeljnom matine terminu, a mnogo više razloga za zadovoljstvo imale su gostujuće ekipe.

Izuzev u dueli Gran Kanarije i Manrese, na preostala četiri susreta pobedu su slavili gosti.

Barselona je bez većih problema slavila protiv Huventuda rezultatom 76:56 (18:18, 14:10, 29:6, 15:22) i tako uhvatila priključak za Baskonijom i Real Madridom.

Peteri Koponen i Stratos Perperoglu upisali su po 19 poena, dok je jedini preostali igrač gostujućeg tima sa dvocifrenim učinkom bio Viktor Klaver (11 pts, 4 sk).

Srpski internacionalac Luka Bogdanović postigao je 6 poena (1/3 za dva, 1/3 za tri) i upisao 2 skoka u porazu Manrese.

Unikaha je nakon serije odličnih rezultata pretrpela poraz na domaćem terenu od ekipe Estudijantesa (66:78), a Nemanja Nedović je ponovo bio među najzapaženijima sa 11 poena (3/7 za dva, 1/4 za tri), 2 skoka i 3 asistencije.

Bivši košarkaš Partizana Dejan Musli zbog povrede je propustio duel sa Estudijantesom.

Od ostalih srpskih internacionalaca koji su nastupili tokom popodneva solidan učinak je imao Ivan Paunić (7 poena, skok i asistencija), ali je njegova Fuenlabrada poražena od Betisa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke