ACB - Barsa u polufinalu, Real poražen u Mursiji

Autor: Boban Filipović
nedelja 29.05.2016.
23:33
Izvor: Sportske.net

Katalonci rutinski eliminisali Fuenlabradu u četvrtfinalu plej-ofa španskog šampionata, dok je Mursija obezbedila majstoricu u Madridu protiv branionca titule.

twitter @ACBCOM
twitter @ACBCOM

Povezane vesti

Fuenlabrada se držala u prvom poluvremenu protiv najboljeg tima regularnog dela šampionata, ali je u trećoj četvrtini Barsa pokazala klasu, stegla u odbrani, dobila ovaj period igre sa čak 20 poena razlike i do kraja rutinski privela meč kraju - 68:84.

Ivan Paunić je ponovo bio bled, ovo je bila sezona njegove karijere, ali njegov pad u igri se vremenski poklopi sa preliminarnim spiskom selektora Srbije Sađe Đorđevića za predstoječi kvalifikacioni turnir za OI na kom nije bilo njegovog imena. Paun je na poslednjoj utakmici za svoj tim ove sezone postigao 'samo' 5 poena, svih pet sa linije penala, uz to je imao i 3 skoka. Drugi sprski interlacionalac iz redova Fuenlabrade, Oliver Stević, nije bio u protokolu ni za ovaj meč.

Ubedljivo najbolji igrač utakmice bio je češki reprezantativac i momak koga ćemo gledati u beogradskoj Areni na kvalifikacionom turniru za Rio, Tomaš Satoranski. On je bio najefikasniji pojedinac meča sa 21 poenom i najbolji asistent sa 7 uspešnih dodavanja svojim saigračima. Odličnu rolu pružio je i Džastin Doelman kome su nedostajala dva skoka za dabl-dabl (10 pts, 8 sk).

Barsa će se za finale boriti za boljim iz duela Laboral Kuća - Gran Kanarija, trenutno je 1:1 u pobedama, majstorica se igra u Vitoriji.

Majstorica u Madridu između Reala i Mursije odlučiće ko će na Valensiju u drugom polufinalu.

Mursija je pred svojom publikom izjednačila protiv 'Kraljevskog kluba' na 1:1 u pobedama, slavivši rezultatom 91:87.

'Los Blankosi' su dobili prvu četvrtinu sa pet poena prednosti, ali je Mursija postepeno topila prednost aktuelnog šampiona Španije, rešila u svoju korist poslednja tri kvartala i zasluženo trijumfovala.

Real nije imao rešenej za svog  igrača Fakunda Kampaca, koji igra feneomenalno ove sezone u Mursiji na pozajmici. Argentinac je postigao 19 poena, isto toliko ubacio je Faverani, a dvocifreni su bili još bivši reprezenativac Španije Karlos Kabezas (12 pts), koji je odigrao doktorski u finišu i pogodio ključnu trojku 15 sekundi pre kraja, kao i Crnogorac Nemanja Radović (11 pts).

U Realu je ubedljivo najbolji bio kapiten Felipe Rejes sa 21 poenom i 8 skokova, Ljulj je brojao do 15, 'Mitraljeta' Kerol so 11, Ćaćo Rodrigez i Vili Ernangomez do 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke