ACB - Barsa u kanalu, Baski slavili u "Blaugrani"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.02.2017.
14:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone upisali su četvrti poraz u španskom šampionatu pošto su u nedeljnom matine terminu izgubili od Bilbao Basketa na domaćem parketu.

lokobasket.com
lokobasket.com

Povezane vesti

Rezultatskoj krizi vicešampiona Španije ne nazire se kraj, pošto je nakon tri vezana poraza u Evroligi Barselona danas kapitulirala i u domaćem šampionatu.

Katalonski sastav poražen je od Bilbao Basketa rezultatom 76:68 (22:20, 15:17, 11:12, 28:19) na domaćem terenu u okviru 20. kola španske ACB lige.

Gosti su do trijumfa stigli zahvaljujući mnogo boljoj igri u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa devet poena razlike.

U kakvim se problemima nalazi Barselona najbolje svedoči podatak da je Aleksandar Vezenkov bio najefikasniji igrač u timu Jorgosa Barcokasa sa 20 poena i 3 skoka, a samo je još Tajris Rajs bio dvocifren (11 pts, 2 as).

Bilbao Basket je predvodio Aleks Mumbru sa 17 poena i 3 skoka, a pratili su ga Bemfort sa 13, Todoroić sa 11 i Tabu sa 10 poena.

Današnji poraz bio je sedmi koji je Barselona pretrpela od početka godine u dva takmičenja, pa tako Katalonci na jedanaest odigranih utakmica od 2. januara imaju učinak 4-7.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebra
Sunday, 05.02.2017
16:57

Raduju partije (pomalo zaboravljenih od strane neših novinara) Radičevića i Todorovića. Nekako mi se čini da nam se ta generacija '94 polako budi - Milutinov sve više (i bolje) igra u Olimpijakosu, Vasa odlično izgleda u Turskoj, Radičević je napokon zalečio povrede i igra odlično, Todorović ima dobru minutažu, brojke nisu spektakularne, ali on je klasičan trojkaški defanzivac, mogao bi da postane naprednija verzija Lazića. Ogromna očekivanja su bila od te generacije, inostrani skauti su predviđali da će oni, zajedno sa '95, moći da se muški suprotstave Amerima, a na kraju je ispalo da se samo o Jokiću, Zagorcu i Guduriću priča, red je bio da ''sazre'' i ostali momci. Na Radičevića ozbiljno računaju u Denveru, tako da bi možda već od sledeće sezoni mogli da gledamo srpski duo u NBA.