ACB - Barsa ne da čelo, Kuća se troši

Autor: Boban Filipović
nedelja 27.03.2016.
16:37
Izvor: Sportske.net

U matine terminu su odigrane četiri utakmice 25. kola španskog košarkaškog prvenstva.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Barselona je sačuvala lidersku poziciju ubedljivom pobedom nad fenjerašom Gipuzkoom u San Sebastijanu rezultatom 84:69.

Katalonce su do 23. prvenstvenog trijumfa u sezoni predvodili Čeh Tomaš Satoranski i Bugarin Aleksandar Vezenkov sa po 15 poena, Aleks Abrines je brojao do 14, a Ante Tomić imao dabl-dabl učinak, 12 poena i 10 skokova.

Domaćinu nije pomogla ni odlična partja Markusa Lendirija koji je ubacio 25 poena i bio ubedljivo najefikasniji pojedinac utakmice.

Duel sa nedoraslim rivalom i nastavak trijumfalne serije u domaćem šampionatu značiće dosta na planu samopouzdanja ekipi Ćavija Paskvala u borbi za četvrtfinale Evrolige nakon poraza u prošlom kolu u Vitoriji od Laboral Kuće.

Istrošenost Baska naplatila je Gran Kanarija, inače polufinalista Evrokupa.

"Kanarinci" su srušili potencijalnog rivala Crvene zvezde u četvrfinalu Evrolige pred svojim navijačima u veoma dramatičnoj utakmici koja je završena rezultatom 93:90.

Kevin Pangos je sa 15 poena i 9 asistencija bio najraspoloženiji za igru kod pobdnika, odličnu podršku imao je u Salinu i Omiću koji su postigli po 16 poena, dvocifreni su bili DiDžej Sili (12 pts) i potencijalni španski reprezentativac Pablo Agiljar (10 pts).

U ekipi Velimira Perasovića je odskočio trio Majk Džejms (21 pts), Janis Burusis (19 pts, 11sk) i Darko Planinić (17 pts), nedostajala je podrška ostatka tima.

Valensija je se nakon velikog kiksa pred svojom publikom protiv Estudijantesa u prošlom kolu, zbog koga je izgubila lidersku poziciju, vratila na pobednički kolosek trijumfom nad Obradorijom u Komposteli (79:91).

'Slepi miševi' su imali petoricu košarkaša sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, najefikasniji je bio Džastin Hamilton sa 17 poena. Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić je u pobedu svog tima usadio 6 poena, pogdivši sva tri šuta iz igre za nešto manje od 11 minuta provedenih na parketu.

Gotovo identičan učinak kao Lučić imao je Stefan Birčević u porazu svog Estudijnatesa na svom terenu od Tenerifa (80:84). Potencijalni reprezentativac Srbije je upisao 6 poena za nešo više od 10 minuta u igri, šutirao 3/3 za dva poena i upisao 3 skoka i jednu asistenciju.

'Studente' je razbio Tim Abromatis, koji je postigao 23 poena.

Sinoć je na premijeri 25. kola Funelabrada slavila u Andori rezultatom 89:80, srpski košarkaši ostavili su veoma dobar utisak.

Luka Bogdanović je bio najefiksniji u taboru poraženih domaćina sa 17 poena (3/5 za dva, 3/6 za tri, 6/6 penali), uz to je imao i 6 skokova.

Ipak, 'Kneževi' nisu pronašli rešenje za Džonatana Tabua koji im se sasuo 34 poena i ubacio čak 7 trojki.

Ivan Paunić je pružio još jednu sasvim solidnu partiju i u pobedi Andalužana učestvovao sa 14 poena i 2 skoka, dok je učinak Olivera Stevića bio nešto skromniji - 4 poena i 5 skokova.

Preostala tri meča 25. kola igraju se večeras, parovi su Real Madrid - Saragosa, Mursija - Sevilja i Unikaha - Bilbao.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Sunday, 27.03.2016
16:57

A Gran Kanarija glatko izbacila Limoz koji ju je pobedio u gostima u revansu. Znaci, Limoz bi mozda bio visoko plasiran u grupi F u EL:-) Inace, nikad, ali nikad slabija Evroliga...