ACB: Barsa bolja od Baskonije na premijeri, sjajni Ertel

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.09.2017.
23:24
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi na startu ACB lige.

Screenshot - twitter.com/FCBbasket
Screenshot - twitter.com/FCBbasket

Povezane vesti

Premijerna utakmica španskog košarkaškog šampionata donela je mnogo uzbuđenja, na kraju je Barselona na svom terenu bila bolja od Baskonije rezultatom 87-82.

Gosti su bolje otvorili meč, brzo su stigli i do sedam poena suficita, držali su tu prednost sve do pred kraj prve deonice, kada je Barsa uspela da spusti na dva poena razlike.

U drugom kvartalu je nastupila rezultatska klackalica, Baskonija je sredinom kvartala ponovo došla do šest poena prednosti, ali je finiš opet pripao domaćinu, koji je došao do prednosti i sa tri poena viška otišao na odmor.

Uspevali su domaći košarkaši da zadrže prednost po povratku sa pauze, ali sve do sredine treće četvrtine, kada je Baskonije ponovo došla do prednosti.

Gosti iz Vitorije su u tim trenucima igrali daleko bolje, pa su u poslednjim minutima deonice došli i do prve dvocifrene prednosti na meču. Baski su uspeli da u poslednjih 10 minuta uđu sa 11 poena suficita.


Ipak, Barsa je zaigrala daleko angažovanije i koncentrisanije u četvrtoj deonici, polako su topili prednost gostiju, da bi sredinom kvartala došli i do novog preokreta.

Uspeli su da zadrže prednost, pa su na kraju upisali i važan trijumf na startu prvenstva.

Barselonu je predvodio sjajni Tomas Ertel sa 23 poena i devet asistencija, pratio ga je Vezenkov sa 19 poena i sedam skokova, dvocifreni su bili i Pau Ribas i Adam Hanga sa po 11 poena, kao i Moerman sa 10.

U poraženom sastavu istakao se povratnik Marselinjo Uertas sa 19 poena i šest asistencija, pratili su ga Janis Tima sa 15, Džejson Grejndžer sa 13 poena i sedam asistencija, kao i Met Džening i Iliman Diop sa po 11 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke