Aca 'Trica' odabrao za Rio

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.07.2016.
10:15
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović saopštio je konačan spisak igrača na koje računa za predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Hrvatske napravila je izenanđenje u Torinu i savladala domaćina Olimpijskog kvalifikacionog turnira u borbi za olimpijsku vizu, a selektor Aleksandar Petrović danas je objavio konačan spisak putnika za Rio de Žaneiro.

Strateg "Kockastih" oslonio se na proverene snage, odnosno na igrače koji su Hrvatsku odveli na Olimpijske igre, što je i najavljivao prethodnih dana.

Nagrada za momke koji su u Torinu priredili iznenađenje biće put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro pošto je Aleksandar Petrović svojih 12 junaka ostavio na okupu i stavio ih na konačan spisak.

plejmejkeri: Rok Stipčević (Dinamo Sasari), Roko Leni Ukić (Kantu);

bekovi: Filip Krušlin (Cibona), Krunoslav Simon (Armani Milano), Bojan Bogdanović (Bruklin Nets);

krila: Mario Hezonja (Orlando), Luka Babić (Cedevita), Željko Šakić (Cibona);

krilni centri: Marko Arapović (Cedevita), Dario Šarić (Filadelfija);

centri: Miro Bilan (Cedevita), Darko Planinić (Laboral Kuća);

Reprezentacija Hrvatske nalazi se u Grupi B sa selekcijama Brazila, Argentine, Španije, Litvanije i Nigerije, a prvi rival u Riju biće joj aktuelni šampion Evrope, reprezentacija Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Thursday, 21.07.2016
10:30

Od kompletnog rostera 5 igrača ovo ostalo sve ispod reprezentativnog nivoa...teško da će nešto veće napraviti ali je uspeh svakako da su otišli na OI u konkurenciji Italije I Grčke!!!