Aca Petrović odbacio sumnje - Divac i Dražen JESU bili prijatelji!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.10.2016.
19:19
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Tema prijateljstva proslavljenih košarkaša Vlade Divca i Dražena Petrovića, kao i razloga zbog kojih je prekinuto, ovih dana je ponovo dospelo u žižu javnosti.

kkcedevita.hr
kkcedevita.hr

Povezane vesti

Decenijama se govorilo na tu temu, snimljen je čak i dokumentarni film ''Jednom braća'', ali su Draženovi drugovi iz detinjstva, Fabijan i Dubravko Žurić, ovih dana u razgovoru za ''Slobodnu Dalmaciju'' osporili brojne priče o prijateljstvu Dražena i Divca.

Oni su otkrili i još jednu verziju zbog čega su se navodno posvađali proslavljeni košarkaši, ali se sa njima ne slaže aktuelni selektor reprezentacije Hrvatske i Draženov rođeni brat Aleksandar Petrović.

On je u izjavi za ''Alo'' potvrdio da Divac i Dražen jesu bili prijatelji.

''Smatram da ne bi trebalo sada se nešto spektakularno obazirati na neke detalje iz njihove svetle košarkaške prošlosti. Njih dvojica su od 1986. godine bili saigrači u reprezentaciji, mnogo toga su prošli zajedno, mnogo titula su osvojili, šteta bi bilo sad uprljati odnos koji su imali.

Divac i Dražen su bili izuzetni igrači, imali su impozantnu karijeru i sa sigurnošću znam da su negovali prijateljski odnos, uz obostrani respekt'',
izjavio je Petrović.

On je otkrio i da se sa Divcem video i pozdravio tokom Olimpijskih igara u Riju, odmah posle pobede reprezentacije Srbije nad Hrvatskom u četvrtfinalu, ali da nije bilo ''ni mesto ni vreme'' za neki duži razgovor sa njim u tom trenutku.

A kada je u pitanju Dražen, Aca je potvrdio jedan drugi zanimljivi detalj iz biografije svog brata.

''Cibona je igrala protiv Crvene zvezde u Beogradu, ja sam bio na terenu, a moj brat Dražen na tribinama u uniformi, kao vojnik JNA. Pao sam na parket kada me je pogodio novčić u glavu, a Dražen je onako u uniformi uleteo na teren.

Počeo je da viče prema navijačima Zvezde: 'Vratiću vam ovo dogodine'. I ispunio je obećanje. Cibona je s Draženom u timu pobedila Zvezdu sa 91:77'',
seća se Aca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke