ABA - Zvezdina mađarska igra!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.02.2015.
20:38
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su dvadesetu uzastopnu pobedu u regionalnoj košarkaškoj ligi pošto su večeras deklasirali mađarski Solnok koji je za 40 minuta postigao svega 47 poena.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ligaški deo sezone regionalnog košarkaškog šampionata ušao je u poslednju trećinu, a kako vreme odmiče postaje sve izvesnije da će Crvena zvezda Telekom takmičenje završiti bez izgubljene utakmice.

Srpski vicešampion u nedelju je slavio protiv Solnoka rezultatom 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17) u okviru 20. kola regionalne ABA lige i tako vezao svoju dvadesetu pobedu od početka sezone koja je ujedno i najubedljivija za tim Dejana Radonjića.

Iskoristio je strateg crveno-belih večerašnju utakmicu da odmori rovite i premorene igrače ali to osim u prvoj četvrtini nije imalo uticaj na rezultat.

Samo u prvih deset minuta Solnok je bio ravnopravan rival ali je u nastavku susreta doživeo brodolom omogućivši tako crveno-belima da upišu najubedljiviju pobedu u tekućoj sezoni.

Zvezda je najubedljiviju pobedu, do večeras, ostvarila u Sofiji gde je slavila sa 41 poenom razlike protiv Levskog a nesrećni Solnok savladan je sa 43 poena razlike iako to nije bila najveća prednost koju su crveno-beli imali večeras.

Nosioci Zvezdine igre u većem delu sezone danas su imali malu minutažu pa su tako do izražaja došli Maik Cirbes (13 pts, 4 sk), Nemanja Rebić (12 pts, 6 sk, 3 as) i Marko Tejić (11 pts, 7 sk), dok su Dženkins, Dangubić, Kalinić i Blažič postigli po 10 poena.

Valja napomenuti da je priliku da debituje u crveno-belom dresu večeras dobio i Đorđe Kaplanović koji je na teren ušao 48 sekundi pre kraja utakmice nakon ovacija sa tribina i poziva Dejanu Radonjiću da ga uvede u igru.

Crveno-beli posle 20 odigranih utakmica imaju isto toliko pobeda a narednu utakmicu u ABA ligi igraju 8. februara protiv slovenačke Krke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke