ABA - Zvezda mlela pa se opustila

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.10.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije upisao je treću vezanu pobedu na startu ABA lige ali će Dejan Radonjić sigurno zameriti svojim izabranicima opuštanje u završnici susreta.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su ljubljansku Olimpiju u okviru trećeg kola ABA lige čime su zadržali lidersku poziciju na tabeli.

Izabranici Dejana Radonjića slavili su rezultatom 73:65 (14:17, 19:11, 28:10, 12:27) ali će trijumf u "Pioniru" sigurno naterati stratega crveno-belih da održi bukvicu svojim igračima.

Domaći sastav dodao je gas od samog početka, "Zmajčeki" su do odlaska na prvu pauzu između četvrtina uspeli da ostanu u egalu i da povedu, ali je onda Radonjićeva mašina počela da melje.

Uz mnogo atraktivnih poteza Zvezda je sa lakoćom stigla do dvocifrene prednosti i činilo se da će do kraja ostati samo pitanje sa kolikom razlikom će evroligaš ispratiti Olimpiju iz Beograda.

Onda je usledila poslednja četvrtina, neverovatna serija Olimpije nastala usled opuštanja crveno-belih koji su dozvolili gostima da se primaknu na "-6" (69:63).

Na kraju, Radonjićevi izabranici uspevaju da zbiju redove, konsoliduju se i zasluženo dobiju utakmicu.

Najbolji pojedinac u redovima domaćeg sastava bio je Boban Marjanović sa dabl-dabl učinkom (15 pts, 14 sk), a dvocifren učinak ostvario je i Čarls Dženkins koji je ubacio 13 poena.

Narednu takmičarsku utakmicu crveno-beli igraju u Evroligi protiv Galatasaraja u Beogradu a potom u okviru ABA lige dočekuju Mega Vizuru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke