ABA - Zvezda druga, ispala Sutjeska!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.03.2016.
19:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Krku i overili prednost domaćeg terena pred početak plej-ofa, dok je Sutjeska porazom u Zadru izgubila pravo učešća u ABA ligi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sve utakmice 26. kola ligaškog dela regionalnog košarkaškog šampionata koje su imale takmičarski značaj počele su u 18 časova, ali se nisu svi mečevi završili u isto vreme.

Sirena za kraj susreta prvo se oglasila u Šentjuru gde je prežaljeni Tajfun ugostio Igokeu. Šampion Bosne i Hercegovine strahovao je za opstanak pred poslednje kolo ali je pobedom nad poslednjeplasiranim timom u ligi prebrinuo sve brige.

Igokea je kao gost savladala Tajfun rezultatom 81:76 (19:23, 22:21, 26:14, 12:13) obezbedivši tako opstanak. Da bismo i naredne sezone gledali Igokeu u ABA ligi biće potrebno da "Igosi" odbrane titulu u Bosni i Hercegovini.

Crvena zvezda Telekom savladala je Krku iz Novog Mesta rezultatom 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16) čime je obezbedila drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji plej-ofa sa Cedevitom.

Gosti iz Novog Mesta borili su se u dvorani "Aleksandar Nikolić" za goli život i dobro otvorili meč ali je kvalitet Crvene zvezde Telekom došao do izražaja i presudio u korist aktuelnog šampiona ABA lige.

Krka je samo zahvaljujući porazu Sutjeske u Zadru opstala u ABA ligi!

Najuzbudljivije je bilo u Zadru gde je Sutjeska poražena rezultatom 85:83 (16:19, 25:24, 25:12, 19:28) iako je na nekoliko desetinki pre kraja imala šut za pordužetak.

Nemanja Vranješ promašio je šut za pobedu na tri sekunde pre kraja, posle čega je Korać pravio prekršaj, a Ante Delaš sa linije penala bio siguran i doneo tri poena prednosti domaćoj ekipi.

Domaćin je faulirao Nemanju Vranješa kako bi sprečio trojku, a bek Sutjeske posle pogođenog prvog bacanja promašuje drugo i skuplja odbijenu loptu.

Usledila je prava drama pošto je lopta završila na obruču ali bivši centar Partizana Đoko Šalić nije uspeo da realizuje zicer i donese timu iz Nikšića barem produžetak.

Na taj način Sutjeska je eliminisana iz ABA lige i neće imati priliku da nastupa u regionalnom takmičenju bez obzira na plasman u crnogorskom šampionatu.

Okršaj srpskih klubova u okviru poslednjeg kola pripao je ekipi Mega Leksa koja je kao domaćin savladala Metalac rezultatom 77:64 (21:14, 18:15, 17:21, 21:14).

Ekipa Dejana Milojevića još ranije je obezbedila četvrto mesto na tabeli pa će u polufinalu plej-ofa igrati protiv Budućnosti koja će imati prednost domaćeg terena.

Metalac je, sa druge strane, zadržao pravo da se naredne sezone takmiči u ABA ligi ali će u domaćem šampionatu morati da bude među prve tri ekipe na kraju ligaškog dela kako bi zaista učestvovao na "Jadranu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobari Slo
Monday, 07.03.2016
23:39

Realno Buducnost prva

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 08.03.2016
09:44

Realno jeste prva, ali osvojiti neće.

avatar
Charlie Sheen
Monday, 07.03.2016
22:49

Sad u polufinalu da operemo boraniju pa u finalu sta bude,bilo bi lepo kad bi Mega iznenadila Buducnost pa da bude srpsko finale.ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!

avatar
сочинитељ
Monday, 07.03.2016
22:02

будућност је вешто искористила звездин и цедевитин умор због ел,имају солидан састав али по мени не довољно добар за титулу,сигуран сам да ће их мега избацити у полуфиналу,звезда је одиграла потпуно другачије (често чак и незаинтересовано) у односу на евролигашка издања,цедевита је прерано ушла у топ форму,имали су пар тешких и неочекиваних пораза,мега је врло озбиљан конкурент за титулу,имају најјачи тим од оснивања,да је џикић био од почетка сезоне вероватно би и партизан био озбиљан конкурент за плеј оф...лига је била поприлично уједначена,не претерано квалитетна...све у свему,евролигаши имају на папиру најбоље саставе али обзиром да ће се срести већ у полуфиналу очекујем српско финале...ако следеће сезоне одлуче да само победник иде у ел мислим да ће бити веома јака и квалитетна лига,биће бар 6 конкурената за титулу (звезда,партизан,мега,будућност,цедевита и олимпија)