ABA - Zna se ko je gazda u Crnoj Gori

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.10.2016.
22:55
Izvor: Sportske.net

Šampion Crne Gore upisao je šestu uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi, pošto je u okviru 6. kola savladao ekipu Mornara iz Bara na domaćem terenu.

aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer
aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti produžili su trijumfalni niz u regionalnoj ABA ligi, pošto su u crnogorskom derbiju Jadrana savladali Mornar iz Bara rezultatom 82:68 (23:20, 27:22, 18:9, 14:17).

Gosti iz Bara uspevali su da održe rezultatski egal sve do završnice prvog poluvremena kada Budućnost stiže do serije 12:3 i preuzima kontrolu nad utakmicom.

Ekipa Vlada Šćepanovića imala je i maksimalnih 23 poena prednosti sredinom četvrtog kvartala ali je Mornar do kraja uspeo da ublaži poraz i dođe do ništa manje prijatnih "-17".

Suad Šehović je bio najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu sa 24 poena i 6 skokova, a pratio ga je Petar Popović sa 18 poena i 2 skoka. Na drugoj strani se istakao Lamont Džons sa 13 poena, a trojica košarkaša Mornara uspisala su po deset poena.

Budućnost VOLI posle šest odigranih utakmica ima maksimalan skor i u narednom kolu izlazi na megdan Partizanu. Mornar takođe čeka duel sa beogradskim sastavom ali će Barani na svom terenu ugostiti Crvenu zvezdu mts.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke