ABA - "Zmajčeki" posle produžetka slavili u derbiju začelja

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 31.10.2016.
23:06
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Union Olimpije upisali su drugu ovosezonsku pobedu u regionalnoj ligi pošto su u poslednjem meču 7. kola kao gosti savladali poslednjeplasirani Karpoš nakon produžetka.

Beta/ABAliga/KarposSokoli/IgorPanevski/Ds
Beta/ABAliga/KarposSokoli/IgorPanevski/Ds

Povezane vesti

Poslednja utakmica sedmog kola regionalne košarkaške lige ujedno je bila derbi začelja pošto su snage odmerile ekipe koje su do sada zajedno ostvarile jednu pobedu na 12 odigranih utakmica.

Union Olimpija uspela je da savlada Karpoš Sokoli rezultatom 87:83 (19:13, 19:17, 17:20, 20:23, 14:10) poenima koje je u poslednjoj sekundi postigao

Gosti iz slovenačke prestonice otvorili su meč serijom 10:0, a već sredinom prve četvrtine prvi put su stigli do maksimalne prednosti od 12 poena razlike koju su imali još dva puta u trećem kvartalu.

Ekipa Siniše Matića konstantno je imala rezultatski minus i nikako nije uspevala da dođe bar do izjednačenja iako je u drugoj četvrtini u dva navrata prilazila Union Olimpiji na samo dva poena zaostatka.

Na tri minuta pre kraja Darko Sokolov pogađa za tri poena i prvi put na meču dovodi Karpoš u rezultatski egal (63:63), a nedugo zatim Labović postiže poene za prvu prednost domaćih.

Poslednjih dvadesetak sekundi nije donelo rasplet pošto Union Olimpija nije uspela da odbrani prednost od dva poena niti da nakon primljenog koša iskositi preostale četiri sekunde i eventualno dobije meč pa se otišlo u produžetak.

"Zmajčeki" su produžetak otvorili serijom 6:0 koja se pokazala presudnom za konačan ishod meča pošto Karpoš nije uspeo da se još jednom vrati u rezultatski egal.

Poraženi sastav predvodio je Dragan Labović sa 18 poena, a još trojica igrača Karpoša imala su dvocifren učinak. Mirko Mulalić bio je najefikasniji u Olimpiji sa 18 poena, a pratio ga je Nikola Janković sa 15 poena.

Nakon sedmog vezanog poraza Karpoš ostaje zakovan za dno tabele, dok Union Olimpija drugim trijumfom preskače MZT iz Skoplja i preuzima dvanaestu poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke