ABA - Zadar furioznom četvrtinom slomio otpor Karpoša

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.12.2016.
19:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zadra upisali su petu ovosezonsku pobedu u regionalnoj ligi, pošto su na startu dvanaestog kola kao domaćin bili bolji od ekipe Karpoš Sokoli.

Beta/ABA liga/Zadar/ZvonkoKucelin/Mo
Beta/ABA liga/Zadar/ZvonkoKucelin/Mo

Povezane vesti

Košarkaški klub Zadar stigao je u petak do pete pobede u regionalnom šampionatu pošto je u prvom meču dvanaestog kola bio bolji od debitanta iz Makedonije.

Zadar je uz podršku nešto više od 2.500 navijača slavio rezultatom 93:74 (24:18, 19:19, 23:20, 27:17) i tako zabeležio prvu pobedu u ABA ligi pod vođstvom novog trenera Nevena Plantaka.

Domaći sastav kontrolisao je rezultat gotovo svih četrdeset minuta, a samo je na početku trećeg perioda Karpoš uspeo da sustigne prednost Zadra i povede sa "pola koša" razlike.

Odmah nakon toga hrvatski sastav pravi seriju 13:0 i praktično rešava pitanje pobednika, a do kraja je prednost domaćih bivala sve veća i dostigla maksimalnih 27 poena razlike na dva i po minuta pre kraja.

Najefikasniji igrači u pobedničkom sastavu bili su centar Ivan Marinković i Lovro Mazalin sa po 19 poena,, a pratio ih je Boris Barać sa 17 poena i 7 skokova. Na drugoj strani se izdvojio Dragan Zeković sa 17 poena i 5 skokova.

Nakon večerašnjeg trijumfa nad Karpoš Sokolima ekipa Zadra preuzima sedmo mesto na tabeli sa skorom 5-7, dok tim našeg Dragana Nikolića ostaje na poslednjoj poziciji sa dva trijumfa.

Narednu utakmicu u regionalnom šampionatu Zadar će odigrati prtiv Union Olimpije u Ljubljani, dok Karpoš Sokoli igraju na svom terenu protiv Mega Leksa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke